20 iul. 2011
Am citit Fior acum doi ani, in engleza si m-a impresionat nespus, desi eram in perioada de dupa Amurg, cand nimic nu ma multumea, cum probabil au patit si multi dintre voi. De curand a aparut si la noi, asa ca am gasit  ocazia perfecta sa o recitesc.
Grace avea unsprezece ani in acea iarna, cand a fost smulsa din curtea casei ei – ce se uneste cu padurea – de catre lupi. Aproape a murit atunci… Tot ce isi aminteste in afara de frigul cumplit, sunt ochii de un galben uimitor ai unuia dintre ei: lupul ei.  L-a mai vazut de atunci, in fiecare iarna, mereu acolo, la marginea padurii. A incercat timp de sase ani sa infranga distanta dintre ei, dar fara succes.
Sam isi aminteste in detaliu acea zi, ziua in care a salvat din ghearele haitei cea mai frumoasa fata. Nici el nu stie ce l-a determinat sa aleaga viata ei in locul vietii lui si a haitei din care face parte. De atunci a urmarit-o mereu,pe timpul iernii, in forma lui de lup, de la marginea padurii. Parfumul mainii ei, de zahar, unt si sare, nu l-a parasit niciun moment, astfel incat, a recunoscut-o imediat, cand a pasit in librarie. Acolo el lucra pe timpul verii, cat vremea era suficient de calda ca el sa-si pastreze forma umana. Nu a indraznit sa o priveasca direct, stiind ca daca ea l-ar fi zarit, i-ar fi recunoscut ochii de culoare galbena, inconfundabili.
Varcolacii lui Maggie Stiefvater sunt deosebiti. Ei se transforma sezonier, iarna devin lupi iar vara oaneni, pana cand ajung la maturitate si raman lupi definitiv. Pentru Sam, acesta este ultimul an.
Desi nu credeau sa se mai intalneasca vreodata, destinul le rezerva alte planuri cand Sam este ranit. Instinctul il impinge sa-si reia forma umana in ciuda temperaturii scazute si se refugiaza in curtea din spatele casei lui Grace.
De aici porneste o batalie impresionanta contra naturii, in care el trebuie sa lupte pentru a ramane om, iar ea lupta pentru a-l ajuta.
Sam este baiatul pe care si-l doreste orice fata: romantic, sensibil, cu o fire de artist si cu un respect deosebit fata de Grace. Nu poti sa nu-l indragesti.
Fior este o poveste de dragoste, narata alternativ din punctul de vedere al celor doi, ceea ce ii confera un plus de naturalete si romantism.

Citat preferat:


"in aer plutea un miros de cuvinte necitite"





IAR ACUM SURPRIZA PROMISA

Ieri am sarbatorit implinirea a 100 de followers!!!! Voua trebuie sa va multumesc pentru aceasta realizare!

Cu ajutorul librariei online Libris, unde gasiti tot ce doriti, carti, muzica, filme, chiar si Kindle! am organizat un nou concurs. Premiul este, desigur cartea FIOR de Maggie Stiefvater.


Pentru participare completati formularul de mai jos. 

 Principala conditie: urmariti blogul Bibliophile Mystery prin GFC sau Yahoo.
Ultima data de inscriere este 30 iulie ora 13.00. Castigatorul va fi anuntat seara, tot pe 30 iulie aici, pe blog.


Pentru inscriere  intrati aici     http://bibliophilemystery.blogspot.com/2011/07/aniversare-100-followers-fior-de-maggie.html   

3 comentarii:

Apy spunea...

frumos concurs pacat ca sa terminat

JustLaugh spunea...

...cat vreau cartea...:((

Oanaaa. spunea...

Dragut.. eu am citit-o

20.03.2015

 photo 10841943_635643223229072_2246429158120324496_o_zps77bbc1a6.jpg

Persoane interesate

Networked Blogs

Tie-In by Leda

 photo Divergent-2014_zpsb5a64148.jpg
Divergent
de Veronica Roth
 photo Orasul_oaselor_tie-in_bun_zpseb262828.jpg
Orasul Oaselor
de Cassandra Clare
 photo academia_vampirilor_zps265c04e2.jpg
Academia Vampirilor
de Richelle Mead

Grab my buttons


Like ?

Follow via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hot this week


 photo rsz_coperta-e-uc899or-sc483-te-iubesc_zps40f986f9.jpg
Viitorul nostru
by Jay Asher

 photo rsz_cop-destine-la-limita1_1_zps31609ef1.jpg
Febra Neagra
by Karen Marie Moning

 photo rsz_annasisarutulfrantuzesc_zpsc7de0cc7.jpg
Creatura
by Nely Cab

 photo rsz_cop-probabilitatea-statistica_zps2fcb287d.jpg
Probabilitatea statistica

de a te indragosti la prima vedere


by Jennifer E.Smith

Sponsori

Ratings

Photobucket