11 mai 2012
                  DESCRIEREA CARTII





TESSA GRAY, o adolescenta de saisprezece ani, traverseaza oceanul pentru a-si gasi fratele. Destinatia ei este Anglia, in plina epoca victoriana, dar ceva terifiant o asteapta in Lumea de Jos a Londrei, unde vampiri, vrajitori si alte creaturi supranaturale bantuie strazile iluminate cu gaz.
Numai vanatorii de umbre, razboinici hotarati sa scape lumea de demoni, mentin cat de cat ordinea in acest haos. Rapita de misterioasele Surori Intunecate, membre ale unei organizatii secrete numite clubul Pandemonium, Tessa afla curand ca ea insasi face parte din Lumea de Jos si ca este posesoarea unui talent rar: puterea de a se transforma, dupa propria-i vointa, intr-o alta persoana. Insa Magistrul, o figura misterioasa care conduce clubul, nu se va da in laturi de la nimic pentru a face ca puterea Tessei sa-i apartina.
Fara prieteni si haituita, Tessa se refugiaza la vanatorii de umbre de la Institutul din Londra, care jura sa-i gaseasca fratele daca ea isi va folosi puterea pentru a-i ajuta. Tessa descopera ca e fascinata, in aceeasi masura, de doi prieteni buni: James, a carui frumusete fragila ascunde un secret mortal, si Will, cel cu ochi albastri, ale carui stari de spirit schimbatoare, alaturi de o ironie caustica ii tin pe toti la distanta... pe toti in afara de Tessa. Pe masura ce cautarea lor ii atrage tot mai adanc in inima unei urzeli oculte care ameninta sa-i distruga pe vanatorii de umbre, Tessa isi da seama ca ar putea fi nevoita sa aleaga intre a-si salva fratele si a-si ajuta noii prieteni sa salveze lumea… si ca dragostea poate fi cea mai periculoasa magie.
 
             RECENZIA

 
In primul rand vreau sa ii multumesc librariei online Libris pentru sansa de a citi aceasta carte.Dupa cum bine stiti, de pe site-ul lor puteti comanda si carti in engleza.Sunt peste 100.000 de titluri, deci aveti de unde alege.
Inca de anul trecut cand a aparut cartea mi-am dorit sa o citesc, dar editura LEDA scoate numai carti bune si am fost nevoit sa imi indrept atentia spre alte titluri.

Tessa Grey este o adolescenta “normala” care si-a pierdut parintii si matusa in a carei custodie se afla de curand.Fratele ei, Nathaniel, a disparut acum mult timp si nu a primit nici un semn de la el, pana intr-o zi.Ea pleaca in Anglia pentru a-l gasi, dar este rapita chiar la sosirea ei acolo de catre Surorile Intunecate si este rezervata Magistrului.Intrebarile incep sa apara in mintea ei, cea mai importanta fiind “ Ce vor de la mine ?”. Ea afla ca detine un dar unic si special pe care nimeni nu l-a mai avut de mult timp.Este antrenata de catre Surorile Intunecate pentru a-si putea folosi puterile la capacitatea cea mai ridicata.Oare de ce se intampla toate astea ?

Este salvata de Will Herondale si dusa la un institut.Acolo o cunoaste pe Charlotte,detinatoarea Institutului.Alaturi de ea, ii mai cunoaste si pe Jem ( partenerul lui Will) sotul lui Charlotte, Henry, Jessamine dar si pe servitoarea Sophie.Ei se ofera sa o ajute sa afle ce s-a intamplat cu Nathaniel si incearca sa afle de unde provine acest dar pe care il detine Tessa.

Pentru a afla raspunsurile acestui mister, Tessa alaturi de prietenii ei vor trebui sa treaca prin lucruri “ normale” si sa faca lucruri la care nici nu s-au asteptat vreodata. Sunt pregatiti pentru aflarea adevarului la care nici nu s-au gandit vreodata ?
 
    PERSONAJELE

Tessa Grey este o fata care a trait daca pot spune asa, clipe triste de care altii nu au parte niciodata. Si-a pierdut parintii, matusa iar acum singurul lucru care i-a mai ramas, i-a fost luat. Toate astea pentru ce ?


Will Heronalde,incep cu Will   pentru ca pe el l-am cunoscut prima data.Are o atitudine bad boy, detine niste replici care, fara sa vrei te fac sa zambesti.Intotdeauna face ce doreste si nu isi poate stapani vorbele care ii ies pe gura.Mi s-a parut ca seama putin cu Shane Collins din Vampirii din Morganville datorita atitudinii si comportamentului pe care il are.Face exact opusul a ceea ce trebuie sa faca si este un razboinic desavarsit.


 Charlotte Branwell, chiar daca  are o varsta mult prea mica pentru a fi conducatoarea unui institut, se descurca grozav si vrea ca ea sa faca totul.La varsta de 23 de ani, Charlotte face  lucuri pe care alte persoane le fac la 40 de ani. Cu siguranta o sa va placa  de Charlotte !

Jessamine Lovelace  este o fata care si-a pierdut si ea parintii.Ea nu isi doreste viata pe care  o are, vrea sa fie o fata normala cu o viata normala.Este o fire mai fitoasa si nu o multumeste orice  lucru. Va incerca sa faca orice pentru a scapa de viata pe care o are si de a avea una noua.


 
Cassandra Clare s-a nascut la Teheran, in Iran, din parinti americani. O mare parte din copilarie si-a petrecut-o calatorind in intreaga lume impreuna cu familia (inclusiv in Himalaya). Cartile au fost prietenii ei cei mai buni – oriunde se ducea, avea cu ea o carte. Anii de liceu si i-a petrecut la Los Angeles, perioada in care scria povestiri ca sa-si amuze colegii, inclusiv un roman intitulat The Beautiful Cassandra (Frumoasa Cassandra), inspirat de povestirea cu acelasi titlu de Jane Austen (de unde si-a luat mai tarziu si pseudonimul literar). Dupa incheierea studiilor, Cassie a locuit la Los Angeles si New York, unde a lucrat la diverse reviste. Este autoarea seriilor de mare succes Instrumente mortale si Dispozitive infernale. In prezent, locuieste in Massachusetts impreuna cu logodnicul sau, pisicile lor – si inconjurata de si mai multe carti.
 

9 comentarii:

Madalina spunea...

Pana astazi nu am vrut sa citesc nimic legat de aceasta carte pentru ca nu ma fascina in mod special nici coperta nici titlul carti . . . insa acum dupa ce am citit aceste lucruri o vreau cat se poate de repede . . . :X

Mihciuc Andreea spunea...

Am citit cartea si mi-a placut.

Madalina spunea...

Sper sa o citesc si eu . . .:D

Iuliks spunea...

Am citit-o si mi-a placut extrem de mult:)...Acum cateva zile am inceput sa citesc si a 2 a carte din serie, dar am cam lasat-o balta din cauza ca am tezele acuma:(...Dar in vacanta sigur am s-o termin:)

Sweet Lemon spunea...

N-am citit nimic din aceasta serie... Suna interesant totusi. Si imi place descrierea lui Will :D.

Sandy spunea...

Cassandra Clare e una din autoarele mele preferate!
Recenzia e tare draguta.

emy spunea...

Foarte interesanta cartea.Mereu am vrut sa o citesc :(

JustLaugh spunea...

frumoasa recenzia:)..eu azi am terminat vol. 2 care e superrr!!!:o3:D pacat ca abia anul viitor va aparea urmatoarea carte:(

Denisa C spunea...

Cu siguranta imi voi cumpara ambele volume aparute la noi, mai ales ca am auzit multe lucruri bune despre serie.Recenzia ta este minunata:D

20.03.2015

 photo 10841943_635643223229072_2246429158120324496_o_zps77bbc1a6.jpg

Persoane interesate

Networked Blogs

Tie-In by Leda

 photo Divergent-2014_zpsb5a64148.jpg
Divergent
de Veronica Roth
 photo Orasul_oaselor_tie-in_bun_zpseb262828.jpg
Orasul Oaselor
de Cassandra Clare
 photo academia_vampirilor_zps265c04e2.jpg
Academia Vampirilor
de Richelle Mead

Grab my buttons


Like ?

Follow via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hot this week


 photo rsz_coperta-e-uc899or-sc483-te-iubesc_zps40f986f9.jpg
Viitorul nostru
by Jay Asher

 photo rsz_cop-destine-la-limita1_1_zps31609ef1.jpg
Febra Neagra
by Karen Marie Moning

 photo rsz_annasisarutulfrantuzesc_zpsc7de0cc7.jpg
Creatura
by Nely Cab

 photo rsz_cop-probabilitatea-statistica_zps2fcb287d.jpg
Probabilitatea statistica

de a te indragosti la prima vedere


by Jennifer E.Smith

Sponsori

Ratings

Photobucket