8 iun. 2012
Altfel de Ingeri de Lili St. Crow

Numar volume: 5 (serie completa)
Volume aparute in Romania: 2
An aparitie: 2011
Editura: LEDA


Povestea este impresionantă, iar personajele sunt prezentate într-un mod cât se poate de realist.
Dru Anderson, o fată de 16 ani, este singura care poate vedea creaturile din Lumea Reală (o moştenire de familie transmisă numai pe linie feminina). Ea păstreaza vie amintirea bunicii ei şi durerea pierderii acesteia, şi se luptă cu golul lăsat de mamă, stinsă şi ea din viață. Tatăl este singurul care i-a mai rămas, persoana cea mai de preț, unicul ajutor şi prietenul ei. Dar, ca şi cum soarta nu ar fi fost destul de crudă cu ea, îl pierde şi pe el în cel mai dur mod posibil.
Rămasă singură pe lume, Dru găseşte un sprijin nesperat în colegul ei de şcoală, Graves. Relația dintre ei va deveni cu siguranță una dintre favoritele voastre. Deşi se cunosc în cele mai grele circumstanțe, prietenia ce se leagă între ei este puternică şi pare a triumfa asupra tuturor problemelor apărute. Oare? Cei doi luptă împreună pentru a supraviețui avalanşei de provocări mortale care se abate asupra lor.
Facem cunoştință şi cu Cristophe, un băiat misterios pe care nu ştim dacă e bine să ne bazăm.
Veți forma şi aici tabere şi, din nou, suntem sigure că vă va fi greu să alegeți de partea cui să stați. Probleme de familie? Probleme de supraviețuire? Se pot suprapune acestea şi în ce măsură?
Povestea curge lin dar țineți-vă bine! Odată începută acțiunea veți sta cu sufletul la gură.
Stilul autoarei este unul vioi şi veți fi nemulțumiți doar de faptul că trebuie să aşteptați volumul următor.
Trebuie să votați seria Altfel de Îngeri de Lili St. Crow pentru că este plină de suspans, de acțiune şi de tot ce trebuie unui roman fantasy. 
(Bibliophile Mystery) 

***

Sange Albastru de Melissa de la Cruz

Numar volume: 7 (serie incompleta)
Volume aparute in Romania: 3 + #4.5
An aparitie:2010
Editura: LEDA


Autoarea foloseşte mitologia apocrifă dar şi fapte istorice reale pentru a crea o acțiune logică şi pentru a crea rațional ființe care străbat veacurile în mintea umanității: vampirii. În Sânge Albastru vampirii fac parte din istorie şi scriu istoria, iar istoria se repetă.
Ei trec prin timp şi renasc recuperându-şi toate amintirile şi sentimentele. Legăturile dintre aceştia sunt strânse şi depăşesc barierele spațiu-timp sau legăturile de sânge aşa cum le ştim, tot ceea ce conteaza este spiritul. Uneori însă un spirit nou, chiar printre cei cu Sânge Albastru, se poate naşte. Ce înseamnă şi (cum) poate influența asta vechile suflete?
Supraviețuitori ai revoltei lui Lucifer, îngerii căzuți pedepsiți să-şi trăiască nemurirea pe pământ, alături de Sânge Roşu, încă au posibilitatea de a alege între bine şi rău, între lumină şi întuneric. Sau poate nu întotdeauna. Faptele şi urmările lor îi urmăresc prin timp şi nu lasă loc păcii. Războiul e iminent.
În mijlocul tuturor acestor evenimente dramatice, în care cei buni sunt hăituiți de cei considerați odată definitiv învinşi, se desfăşoară triste poveşti de dragoste.
Cele trei eroine, din punctul de vedere al cărora este scrisă cartea, au parte de propriile suferințe, iar două dintre ele devin rivale într-o dragoste căreia i se opun cele mai vechi legi şi cea mai puternică legătură – cea dintre sufletele pereche. O dragoste ce este încă de la început sortită pierzaniei sau sortită să aducă nimicirea îndrăgostiților.
Cea de a treia eroină are parte de propria ei tragedie. Ascendența ei nu e clară şi e supusă unor presiuni care ar putea duce la distrugerea a ceea ce îi este mai drag.
Unelte şi subiecte ale unor profeții mai vechi decât istoria scrisă, cele trei încearcă să supraviețuiască tuturor întâmplărilor care le pun la încercare însăşi sufletul, iar unica eliberare pare a fi propriul sacrificiu.
Ce legi pot fi încălcate, care sunt pedepsele şi mai ales cine le-a încălcat deja? Ce eşti dispus să rişti şi până unde vei merge pentru a-ți împlini dragostea? Şi oare merită? Sunt întrebări care se strecoară în mintea cititorului şi care chinuie personajele principale.
De ce să votați Sânge albastru? Pentru că veți avea parte de un roman atemporal, inedit, plin de mistere şi suspans, de personaje credibile şi de multe sentimente sfâşietoare. Dacă nu sunteți un „adorator” al poveştilor cu îngeri, vampiri sigur veți deveni unul citind această serie.
(Bibliophile Mystery)

Puteti vota pana pe 9 iunie la ora 24.00
Pentru a vedea rezultatele rundelo anterioare intrati AICI
*CUPA CARTILOR este parte a campaniei Viata Cartilor - Sustineti piata de carte din Romania

3 comentarii:

Iuliks spunea...

nu prea stiu ce sa votez pt ca n-am citit nici una din aceste serii...poate in vacanta asta voi avea ocazia

Izabela spunea...

Gata! Am votat Altfel de ingeri.

Sweet Lemon spunea...

Am votat cu Sange Albastru deoarece este singura pe care am citit-o. Si mi se pare oricum mai buna :D. Adica, nu neaparat din descriere, insa felul in care a gandit Melissa de la Cruz indregul univers al seriei e fascinant! Nu stiu daca si Altfel de ingeri poate fi la fel de itneresanta...

20.03.2015

 photo 10841943_635643223229072_2246429158120324496_o_zps77bbc1a6.jpg

Persoane interesate

Networked Blogs

Tie-In by Leda

 photo Divergent-2014_zpsb5a64148.jpg
Divergent
de Veronica Roth
 photo Orasul_oaselor_tie-in_bun_zpseb262828.jpg
Orasul Oaselor
de Cassandra Clare
 photo academia_vampirilor_zps265c04e2.jpg
Academia Vampirilor
de Richelle Mead

Grab my buttons


Like ?

Follow via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hot this week


 photo rsz_coperta-e-uc899or-sc483-te-iubesc_zps40f986f9.jpg
Viitorul nostru
by Jay Asher

 photo rsz_cop-destine-la-limita1_1_zps31609ef1.jpg
Febra Neagra
by Karen Marie Moning

 photo rsz_annasisarutulfrantuzesc_zpsc7de0cc7.jpg
Creatura
by Nely Cab

 photo rsz_cop-probabilitatea-statistica_zps2fcb287d.jpg
Probabilitatea statistica

de a te indragosti la prima vedere


by Jennifer E.Smith

Sponsori

Ratings

Photobucket