15 iul. 2012

               Amintiri din viitor
              - partea a doua - 

             Dupa spusele parintilor mei, in data de 12.12.2012 la ora 12:12:12 (cele din urma sunt secundele, incredibil, stiu) Oceanul Arctic a inceput sa se topeasca intr-un ritm mult mai alert decat cel de pana atunci. Mareele au crescut, iar ploaia a inceput sa apara. Din cele povestite de tata, guvernul stia ce se va intampla si de aceea aveau deja buncare la o adancime destul de mare in pamant, dar desi erau buncare, nu erau suficiente, asa ca unii oameni si-au gasit sfarsitul in aglomeratia, in panica si in groaza de atunci. Planul era simplu, oamenii importanti, cativa oameni de rand din fiecrare rasa, cateva specii de animale si toate dovezile constand in: carti, atestate si obiecte de arta despre acea lume, adica lumea voastra, au fost aduse in aceste buncare, care erau echipate cu submarine si cu tot ceea ce este nevoie supravietuirii acestui potop. Era un fel de ,, Arca lui Noe''.
            Specialistii au afirmat cu tarie ca aceste ape se vor retrage in maxim 5-6 luni. Dar dupa 7 luni, apele nu se retrageau si nici nu dadeau semne ca au de gand sa o faca. Atunci dupa o noua spaima, oamenii au pus totul cap la cap si s-au hotarat sa faca acesti piloni cu ajutorul submarinelor, pana ajung la suprafata, iar de acolo sa faca restul ,,globului''. Si asa am ajuns noi cocotati aici sus.
             Au ramas la inceput doar cu cateva pisici si cu cativa caini, cate patru din fiecare rasa, dar de atunci s-au inmultit si chiar daca noi am avansat mult cu tehnologia, aceste finte pentru noi sunt mai mult decat animale de companie, ne sunt adevarati camarazi.
            La aceasta altitudine nu putem avea un cer obisnuit, deoarece aerul este foarte rarefiat, asa ca, cu ajutorul tehnologiei, ne-am facut propiile noastre pasari holograma, care sunt chiar dragute, si partea buna, nu mai avem monumente pline cu gainat. Cand se lasa noaptea, stelele si luna se vad mult mai mari si mult mai frumoase, sunt absolut superbe. Aici, avem propria noastra iarba modificata genetic si copacii nostrii din ghiveci, dar sincer nu ma plang. 
             Mancarea este in cea mai mare masura formata din pastile, iar delicatesele noastre sunt formate din alge si fructe de mare culese da la o adancime semnificativa. Noi nu mai suntem impartiti in categorii sociale, toti avand ceea ce ne trebuie pentru o viata lunga si frumoasa. Singurul lucru care ne imparte ar fi ca unii oameni traiesc pe Luna, iar unii traiesc pe Pamant, asa ca mine.
            Apropo, cine a trecut cu bine peste acel potop infernal, poate sa fie fericit, pentru ca medicina noastra a descoperit noi moduri prin care poti sa te vindeci de cancer si de SIDA, iar racelile despre care imi povestea mama ca te pot tine la pat bolnav o saptamana sunt foarte rare, acestea vindecandu-se instantaneu cu ajutorul unui asa zis ser al vietii.
            ,,Globul’’ in care suntem noi, este unul dintre cele mai curate, pentru ca robotii curata totul noaptea. Aici este o temperatura de aproximativ 23-24 de grade C stiu ca este greu sa va imaginati, dar da inca mai folosim gradele lui Celsius.
              Cuvantul cheie pentru viitor este TEHNOLOGIA. Masinile noastre functioneaza cu energie solara si sunt mici si compacte. Steve, robotul nostru sau mai bine zis prietenul nostru, se ocupa de centrul de comanda din casa noastra. Apropo inca ceva super despre viitor, totul este activat prin comanda vocala asa ca daca vrei sa aprinzi televizorul trebuie doar sa faci putina conversatie.


                                                            Ne intalnim in viitor…

Cam asta a fost mini compunere SF despre viitor. Ca tema de ,,discutii'' va las o poza mai jos cu un robotel foarte dragut numit Taizo. Taizo nu mai este tocmai un proiect SF, ci mai de graba un robotel care exista si in realitate si este folosit ca antrenor personal de sport.
Stiu ca arata mai ciudat pentru un antrenor de sport, daca ma intrebati pe mine arata ca un om de zapada, dar in ciuda aparentelor, Taizo este instruit asemenea unui atlet profesionist. Cand am cautat mai multe date despre robotel, mi-am dat seama ca nu suntem prea departe de acel viitor pe care l-am descris in compunere. Acum voiam sa va cer si voua parerea. Vi se pare in regula un viitor ca cel descris de mine? Daca nu, cu atat mai bine, deoarece mor de nerabdare sa va ascult parerile:)

13 comentarii:

Crisstina M spunea...

ora aceea e bestiala :)) 12:12:12 foarte tare :X cat despre continuarea asta e foarte frumoasa. tine'o tot asa :X

Sweet Lemon spunea...

Robotelul de la sfarsit e ciudat, arata ca un astronaut... :))
Si sa inteleg ca tu ne prevestesti sfarsitul aici?:-s Sau noi suntem printre supravietuitori?:>
Cum ti-am spus si la partea I, ai talent! Si ar trebui sa ai curajul sa scrii chestiid e genul asta, dar mai lungi! :D

simonik_simo13 spunea...

Robotul de la sfârşit este foarte drăguţ<3 abia aştept continuarea chiar îmi place cum scrii:)

Anonim spunea...

cum pot lega parteneriate cu edituri?(sa imi fie sponsori)

Iuliks spunea...

in sfarsit:D chiar mi-a placut compunerea ta:D pe scurt... ai talent!:>

Miha:D spunea...

@Crisstina M: Mersi:) Stai linistita voi mai impartii creatii din astea mai ciudatele cu voi:P Cat despre ora, m-am chinuit ceva cu ea, dar am zis in cele din urma sa fie in ton cu ziua, luna si respectiv anul:P.
@Sweet Lemon: E putin mai ciudat, dar eu l-as lua ca antrenor personal in viitor pentru ca este foarte foarte dragalas:P Hei, eu sunt o fire optimista, deci noi cu siguranta supravietuim:D Cat despre scris, o sa ma straduiesc sa fie compuneri mai lungi.
@simonik_simo13: Robotul si mie mi-a placut la nebunie cand l-am gasit pe net, iar despre scris, asta a fost ultima parte, dar voi mai scrie povestioare pe blog:)
@Iuliks: Mersi:)

!Melamine spunea...

Vaii !!! Cat de dragut e robotelul de la sfarsit :)) Seamana cu un om de zapada astronaut :)) Mi-a placut mult compunerea ta :X Pacat ca s-a terminat :( Sper sa ne mai incanti cu lucruri de genul acesta >:D<

Georgiana spunea...

Scrii foarte bine, mi-as fi dorit sa citesc mai mult.
Robotelul de la sfarsit este foarte dragut.

emy spunea...

Leapsa si premiu de la noi,dragilor ! :D
http://fantasy-readers.blogspot.ro/2012/07/day-4-parerea-ta-despre-religie-premiu.html

Enjoy!

Miha:D spunea...

@!Melamine: Nu-i asa? Si mie mi-a placut enorm de mult:)) Incerc sa va mai compun niste nebunii din astea:P Sper doar ca o sa va placa.
@Georgina: Mersi mult:P Cand ma intalnesc cu inspiratia o sa mai compun ceva, stai linistita:P
@EEmy: Multumim frumos ma apuc de leapsa imediat:P

Crisstina M spunea...

Anyway :> sa mai scriiii :* si daca ai inspiratie si poti sa scrii ceva gen fantasy ( tipice varstei =)) varcolaci, vampiri, iubiri imposibile ) nu ezita! o sa citim cu placere :D

Unknown spunea...

Nu stuam de existenta lui Taizo:)) si sa iti raspund la intrebare, nu mi-ar placea un astfel de viitor, ar fi prea ciudat si nu prea suport pastilele. Dar o sa ne astepte si pe noi apocalipsa:)).

Unknown spunea...

Imi place ca ai scris altceva decat ce se gaseste in prezent. Sper sa mai postezi si alte creatii de ale tale pt ca eu le-as citi cu drag.

20.03.2015

 photo 10841943_635643223229072_2246429158120324496_o_zps77bbc1a6.jpg

Persoane interesate

Networked Blogs

Tie-In by Leda

 photo Divergent-2014_zpsb5a64148.jpg
Divergent
de Veronica Roth
 photo Orasul_oaselor_tie-in_bun_zpseb262828.jpg
Orasul Oaselor
de Cassandra Clare
 photo academia_vampirilor_zps265c04e2.jpg
Academia Vampirilor
de Richelle Mead

Grab my buttons


Like ?

Follow via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hot this week


 photo rsz_coperta-e-uc899or-sc483-te-iubesc_zps40f986f9.jpg
Viitorul nostru
by Jay Asher

 photo rsz_cop-destine-la-limita1_1_zps31609ef1.jpg
Febra Neagra
by Karen Marie Moning

 photo rsz_annasisarutulfrantuzesc_zpsc7de0cc7.jpg
Creatura
by Nely Cab

 photo rsz_cop-probabilitatea-statistica_zps2fcb287d.jpg
Probabilitatea statistica

de a te indragosti la prima vedere


by Jennifer E.Smith

Sponsori

Ratings

Photobucket