12 aug. 2012

6. Dacă ți-ai dori într-o zi să scrii o carte, care ar fi subiectul ei, și ce imagine ai dori să fie folosită pentru copertă? Arată-ne imaginea.

In cazul meu, din aceasta provocare am putea sa excludem cu usurinta cuvantul "daca''. De cand am inceput sa citesc carti fantasy, in mintea mea a aparut o carte pentru care as fi dat orice sa o am. Ardeam de nerabdare sa ii citesc paginile si sa urmaresc actiunea cartii. 
Am asteptat un timp ca acea carte din imaginatia mea sa apara pe piata, cumva ca un autor sa o scrie. Sa scrie actiunea inchipuita de mine si descrierea personajelor pe care o aveam in gand, sa reuseasca sa le asterne pe hartie. Dar dupa cum va ganditi si voi, acest lucru nu avea sa se intample. Nu m-am dat batuta si mi-am zis ca daca nu exista acea carte voi incerca eu sa o creez. M-am invartit un timp in jurul cozii pentru ca nu stiam cum sa incep si nici in ce consta ,,scrisul''. Am scris cateva pagini, am mai cautat sfaturi pe internet, am citit interviuri cu autorii existenti deja pe piata, de asemenea ca sa nu ma incurce am facut si arborele genealogic al fiecarei fiinte magice din carte, astfel incat sa nu pierd si sa nu amestec personajele, ce mai, am facut o intreaga munca de investigatie. In acelasi timp am ajuns usor la frumosul numar 17-numarul paginilor scrise in Word. Toata aceasta munca a fost realizata in timpul scolii, din aceasta cauza am facut multe pauze in procesul de scriere. Cum nu putea tine prea mult minunea, m-am oprit din scris si am zis ca altcineva ar putea continua cartea. 
Intre timp ii povesteam unei prietene foarte bune despre carte si toata povestea din spatele ei cand am auzit cuvintele care mi-au dat aripi sa imi continui munca: ,,Nu poate nimeni sa scrie o carte care sa fie asa cum vrei TU. Fiecare persoana scrie, vorbeste si gandeste in felul ei propriu, astfel incat numai tu poti creea si poti modela o carte dupa bunul tau plac''. Niste vorbe intelepte de la o persoana inteleapta m-au ajutat sa continui sa scriu.
Avand in vedere ca probabil in cativa ani buni, sper ca voi oferi aceasta carte unei edituri sa o finiseze si sa o publice intr-un final, nu as vrea sa dezvalui subiectul acestei carti. Imi este prea drag si prea greu sa impartasesc cu voi sau cu oricine altcineva bineinteles inafara de persoana care mi-a dat aripile sa continui sa scriu acest subiect. Fara suparare, dar aceasta idee, aceasta carte este ca un copilas pentru mine, iar cand o voi arata lumii vreau sa fie in forma ei finala. Ca sa va mai treaca ,,supararea'' , fiindca nu am scris subiectul cartii, va las in schimb un mic fragment:

         ,,Am ramas inlemnita in camera mea citind aproape mecanic, cu ochii cat cepele, acele cateva cuvinte asezate pe fasia de hartie din mana mea si nu imi venea sa cred. O multime de intrebari au inceput sa imi vuiasca prin cap. Cum a ajuns acest biletel in masina mea? Ce vrea sa zica? Si cine este acest D? Un fior rece imi aluneca pe sira spinarii cand un sunet sacadat ma aduse inapoi la realitate.''

Iar pentru incheiere am pregatit imaginea, care mie mi se pare foarte potrivita pentru continutul cartii. 


4 comentarii:

LoStInDr3aMs spunea...

in primul rand si eu te sfatuiesc sa nu renunti!continua sa scrii si cine stie..poate peste cativa ani vei reusi sa o publici...pana atunci tu continua sa citesti si sa scrii...:D
(p.s.:si eu mi-as dori sa reusesc sa termin o carte pe care sa o public,dar pana atunci mai e multa cale de batut:)) )
sa revenim la tine...mica descriere pe care ai expus-o...mai bine nu o faceai!acum m-ai intrigat prea mult:(
imaginea copertei este superba...
sper ca visul sa ti se implineasca...adika ar fi super sa avem cati mai multi autori remarcati romani;)

Miha:D spunea...

@LoStInDr3aMs: Iti multumesc din suflet pentru comentariu, tocmai mi s-a marit cu mult inima:P. Ma bucur ca ti-a placut potentiala coperta si micutul fragment:D Tine si tu cont de propriul tau comentariu si continua sa scrii, astfel vom fi doua romance remarcate:P

Sweet Lemon spunea...

In cativa ani, cand voi intra intr-o librarie si voi vedea o carte cu acea imagine pe coperta o voi cumpara stiind ca e a ta si o voi citi pe nerasuflate! :)
P.S.: Prietena ta are dreptate. Uite si-un vers dint-o melodie care sa te motiveze - "No one else can speak the words on your lips"

Miha:D spunea...

@Sweet Lemon: Pentru cititorii nostrii fideli, voi pastra cateva carti cu autograf personalizat:P
Foarte, foarte dragut acel vers, dar din ce melodie face parte? Cred ca va deveni noua mea melodie preferata:X

20.03.2015

 photo 10841943_635643223229072_2246429158120324496_o_zps77bbc1a6.jpg

Persoane interesate

Networked Blogs

Tie-In by Leda

 photo Divergent-2014_zpsb5a64148.jpg
Divergent
de Veronica Roth
 photo Orasul_oaselor_tie-in_bun_zpseb262828.jpg
Orasul Oaselor
de Cassandra Clare
 photo academia_vampirilor_zps265c04e2.jpg
Academia Vampirilor
de Richelle Mead

Grab my buttons


Like ?

Follow via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hot this week


 photo rsz_coperta-e-uc899or-sc483-te-iubesc_zps40f986f9.jpg
Viitorul nostru
by Jay Asher

 photo rsz_cop-destine-la-limita1_1_zps31609ef1.jpg
Febra Neagra
by Karen Marie Moning

 photo rsz_annasisarutulfrantuzesc_zpsc7de0cc7.jpg
Creatura
by Nely Cab

 photo rsz_cop-probabilitatea-statistica_zps2fcb287d.jpg
Probabilitatea statistica

de a te indragosti la prima vedere


by Jennifer E.Smith

Sponsori

Ratings

Photobucket