16 aug. 2012
7.       În lumea cărei cărți ai dori să trăiești pentru o scurtă perioadă de timp și  de ce?

O scurta perioada de timp?/:) Doar atata? Nu se poate prelungi contractul?...
Ei bine, daca o scurta perioada de timp trebuie sa fie,  atunci mi-as dori sa traiesc in cartea Moarte pe Nil de Agatha Christie. Ok, stiu ce o sa spuneti...probabil unii dintre voi se intreaba de ce tocmai intr-o carte politista? sau vor fi si idei de genul: vrei sa fi o victima in cazul lui Hercule Poirot?. Desi poate unora va vor trece prin minte asemenea intrebari, intotdeauna mi-au placut cartile care iti pun creierul in functiune si te fac sa te gandesti cine poate fi criminalul. Imi plac aceste carti pentru ca oricare personaj poate sa fie nemilosul criminal si in plus cine stie ce mister mai dezlegi o data cu sangeroasa crima. Iar pentru cealalta intrebare, nu, nu mi-ar placea sa fiu nici victima, dar nici geniul diabolic care provoaca incidentul.
Ador aceasta perioada in care se desfasoara actiunea cartii pentru ca in aer pluteste parfumul placut al anilor '20.  Pe langa frumusetea acestor ani in care femile se imbracau cu mult stil si bun gust, actiunea se petrece, dupa cum o spune si titlul pe langa fluviul Nil si anume in Egipt. Tara mea preferata plus o perioada istorica unica si invaluita in fum de tigara nu poate rezulta decat o vacanta pe cinste, nu-i asa?
Deoarece cerinta este clara, va voi povesti mai multe despre anul 1920 sau anii '20. Este o perioada minunata din istoria omenirii pentru ca incepand de la machiajul doamnelor si pana la tinutele acestora se poate observa influenta stilului de jazz.  Cand cineva pomeneste despre anii '20, eu ma gandesc instant la taoletele ingrijite ale doamnelor, la machiajul vintage realizat perfect, la margelele lungi si penele decorative, toate acestea invaluite in fum de tigara. In aceasta perioada femeile au cunoscut de asemenea si o oarecare libertate, pentru ca usor, usor se renunta la rochiile lungi pana in pamant, iar in schimb femeile se vor imbraca mai sexy, dar bineinteles ca nu vor fi vulgare. Vor avea libertatea de a se distra in cluburi si de a fuma in public fara sa se teama de anumite reguli care le interziceau asta, dar desi primeau aceasta libertate, dupa cum se stie, femeile nu abuzau de ea, pastrand bunul gust, eleganta si evident manierele care nu puteau sa lipseasca unei doamne bine educate. Desi o trecere brusca de la eticheta care trebuia respectata cu strictete la libertatea dorintelor, aceasta perioada este semnificativa pentru istoria noastra, a oamenilor de pretutindeni. 

3 comentarii:

Only Books spunea...

Asta da raspuns interesant! :)

Dee.

LoStInDr3aMs spunea...

imi place>:D< se vede ca esti foarte informata si da,ai dreptate;este o perioada foarte frumoasa,interesanta si chiar intriganta!

Unknown spunea...

Interesanta alegere!:)) Imi place!

20.03.2015

 photo 10841943_635643223229072_2246429158120324496_o_zps77bbc1a6.jpg

Persoane interesate

Networked Blogs

Tie-In by Leda

 photo Divergent-2014_zpsb5a64148.jpg
Divergent
de Veronica Roth
 photo Orasul_oaselor_tie-in_bun_zpseb262828.jpg
Orasul Oaselor
de Cassandra Clare
 photo academia_vampirilor_zps265c04e2.jpg
Academia Vampirilor
de Richelle Mead

Grab my buttons


Like ?

Follow via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hot this week


 photo rsz_coperta-e-uc899or-sc483-te-iubesc_zps40f986f9.jpg
Viitorul nostru
by Jay Asher

 photo rsz_cop-destine-la-limita1_1_zps31609ef1.jpg
Febra Neagra
by Karen Marie Moning

 photo rsz_annasisarutulfrantuzesc_zpsc7de0cc7.jpg
Creatura
by Nely Cab

 photo rsz_cop-probabilitatea-statistica_zps2fcb287d.jpg
Probabilitatea statistica

de a te indragosti la prima vedere


by Jennifer E.Smith

Sponsori

Ratings

Photobucket