20 dec. 2012
Photobucket


Nopti de Patima
Seria: Fratia Pumnalului Negru
de J.R.Ward
Editura: Leda
Nr pagini: 510
Data de aparitie: Noiembrie 2012
Sursa: Cartea mi-a fost oferita de editura Leda pentru recenzie.


La adăpostul nopţilor din Caldwell, New York, se duce un război pe viaţă şi pe moarte
între vampiri şi exterminatori. Populaţia civilă de vampiri, ameninţată de atacurile asasinilor fără inimă, este apărată de şase războinici care se luptă pentru supravieţuirea rasei lor formând temuta şi misterioasa Frăţie a Pumnalului Negru.

Dar niciunul dintre ei nu inspiră atâta teroare şi admiraţie printre duşmani ca Wrath, conducătorul lor, ultimul vampir pursânge de pe Pământ.
Atunci când unul dintre cei mai redutabili luptători este ucis, lui Wrath îi revine sarcina de a o iniţia pe fiica acestuia, jumătate vampir, jumătate om, în lumea tainică şi înfiorătoare a morţilor vii. Beth Randall se trezeşte astfel fără apărare în faţa necunoscutului senzual şi periculos care o vizitează într-o noapte cu ochii acoperiţi de umbre.

Dar, curând, tânăra descoperă că atingerile lui stârnesc în ea senzaţii care întrec orice închipuire, dar şi o foame care ameninţă să îi devoreze pe amândoi…

In sfarsit, am terminat Nopti de Patima, dupa o lunga perioada de timp.Va spuneam si voua, acum o saptamana ca mai am cateva pagini din ea si ca urmeaza recenzia, dar cum a fost ultima saptamana de scoala, nu am mai apucat sa citesc din ea.Totusi, acum putin timp mi-am luat revansa si am inceput sa citesc ultimele pagini, care au alcatuit un final perfect pentru un prim volum dintr-o serie.

Descrierea nu tradeaza prea multe informatii despre volum, asa ca nu am prea stiut la ce ma astept.Pot spune ca m-am lasat impins de reactile pozitive pe care le are seria pe Goodreads, dar si pentru ca este foarte laudata.Nu regret absolut deloc decizia de a citi aceasta carte, chiar daca este +18, pentru ca, nu a avut atat de multe "faze"/"scene"/"momente" care sa reprezinte limita de varsta impusa.

In acest volum, facem cunostinta cu o anumita fratie, mai speciala, asa-zisa" Fratia Pumnalului Negru" care, daca vi se pare normal sau nu ( desi face parte de genul fantasy ) se ocupa cu omorarea ( in masa ) a exterminatorilor - sunt cei care omoara vampirii -.Membrii fratiei, sunt cei mai puternici vampiri si cu totii au abilitati speciale.Cel mai puternic, este Wrath, regele lor, singurul care are sange de vampir pur, din specia lui.

O intalnim si pe Beth, o fata normala ( sau nu ) care isi vede de viata ei simpla/plictisitoare, dupa o copilarie nu prea fericita.Aceasta nu si-a intalnit niciodata parintii adevarati, a umblat si a locuit la multe familii si centre de orfani, dar asta nu mai conteaza.Acum traieste pe proprile ei picioare, are o sluja si o viata inainte.

In curand, viata lui Beth si a lui Wrath se va schimba complet, cei doi.....aaaa, intalnindu-se, dar nu accidental.Desi nu si-a cunoscut niciodata tatal, pe Darius, um membru al Fratiei, Beth va afla in curand ca ea are ceva special si ca destinul se va intoarce cu susul in jos.In ultimele sale clipe de viata, Darius il roaga pe Wrath sa aiba grija de Beth, deoarece aceasta va avea in curand nevoie de ajutor si sustinere, iar el este  singurul si cel mai potrivit pentru ea.Ea nici nu stie ce o asteapta si ce i-au rezervat astrele...

Atat, mai mult nu va spun, chiar nu stiu ce sa va mai spun, pentru ca sigur as scapa un spoiler.Mi-a placut tema pe care autoarea s-a bazat pentru scrierea cartii si a seriei, ceva original si nou.Volumul penduleaza intre: dragoste, ura, lupta, tradare, minciuna, alcatuind un intreg care te hipnotizeaza si
acapareaza in lumea lui.Este un inceput bun de serie,  cu siguranta o sa va placa !

Va recomand seria cu cea mai mare placere !

Multumesc editurii Leda, pentru sansa de a citi aceasta carte !


21 comentarii:

meduza spunea...

Draguta recenzie :) Am auzit numai lucruri bune despre carte, si se pare ca este intr-adevar o carte buna :)

meduza spunea...

Spune-mi, tipa e mai tare decat Rose Hathaway? :D:D

IRLover spunea...

Se aseamana cu ea cat de cat, dar tot mai tare este Rose.

Sandy spunea...

Pare destul de interesanta cartea, mi-ar placea sa o citesc.

Sandy spunea...

Mi se pare mie sau Wrath e un fel de Klaus (Tvd)? :))

meduza spunea...

Ai o nominalizare de la mine :) >:D<

meduza spunea...

Am uitat linkul, cascata de mine :)) Scz. :D http://furelise-oriceoriundeoricand.blogspot.ro/2012/12/neasteptata-dar-primita-cu-bucurie.html

Unknown spunea...

Te-am nominalizat:
http://whispersatmoonlight.wordpress.com/2012/12/23/libster-award/

IRLover spunea...

Multumesc tuturor pentru nominalizari ! :) Voi posta zilele acestea pe blog despre ele :)

Unknown spunea...

Interesanta recenzie. eu sunt curioasa cum evolueaza personajele in functie de actiune sau daca se mentin constante. Nu e un lucru rau daca se mentin constante, atata timp cat sunt bine construite

Unknown spunea...

Aaa, personaje mai tari ca Rose si Georgina nu cred ca o sa gasesc prea curand

Catalina Mihaela spunea...

Mi se pare interesanta.Chiar daca am sub 18 ani,mi-ar placea s-o citesc.Oricum,am citit si Vampirii Sudului,asa ca nu-mi sunt straine cartile de adulti.

alexa ioana spunea...

urmatoarea carte pe lista mea de citit este cu siguranta Nopti de patima
recenzia ta m-a convins si mai mult ca merita citita seria asta:X

LoStInDr3aMs spunea...

chiar m-ai facut curioasa in legatura cu cartea...acum vreau sa o citesc si eu,desi inca nu am 18 ani...dar cred ca am citit si carti "mai rele" decat aceasta:))

Oanaaa. spunea...

Grrr, trebuie sa ma apuc neaprat de ea! xD
Great review!

horade spunea...

Ai scris o recenzie, care te indeamna sa citesti aceasta carte, desi este recomandata adultilor, in plus avem o noua poveste de dragoste intre vampiri si oameni, iar senzualitatea degajata de poveste este "infioratoare"... :)

Unknown spunea...

Nici eu nu am 18, dar asta nu m-ar impiedica sa o citesc:))

iobanicu spunea...

Imi place cum ai descris actiunea volumului si imi doresc sa o citesc cat mai curand. Sper sa apara rapid la noi si celelalte volume ale seriei.

dana71 spunea...

Intrevad o carte pasionala ce se suprapune unei relatii de dragoste mai rar intalnita si care trebuie sa sfarseasca cu bine, in ciuda tuturor obstacolelor.
Este bine ca nu ai aprofundat prin amanunte recenzia si ne-ai lasat noua viitorilor cititori, placerea sa descoperim frumusetea acestei carti.

Lucian Andrei spunea...

Te-ai gandit sa ne oferi cate putin din aceasta carte, probabil ca noi sa o putem "gusta" pe deplin !
Am citit despre ea in multe recenzii si peste tot este laudata si primeste note maxime, asa ca ma voi incumeta sa o cumpar si sa o citesc cat de curand si sper sa o gasesc si eu de 5 stele...

Laura spunea...

Buna,

Eu acum am inceput sa o citesc si cred ca o sa o termin foarte repede. Am o intrebare: cum se numeste volumul 2 din aceasta serie?

Multumesc

20.03.2015

 photo 10841943_635643223229072_2246429158120324496_o_zps77bbc1a6.jpg

Persoane interesate

Networked Blogs

Tie-In by Leda

 photo Divergent-2014_zpsb5a64148.jpg
Divergent
de Veronica Roth
 photo Orasul_oaselor_tie-in_bun_zpseb262828.jpg
Orasul Oaselor
de Cassandra Clare
 photo academia_vampirilor_zps265c04e2.jpg
Academia Vampirilor
de Richelle Mead

Grab my buttons


Like ?

Follow via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hot this week


 photo rsz_coperta-e-uc899or-sc483-te-iubesc_zps40f986f9.jpg
Viitorul nostru
by Jay Asher

 photo rsz_cop-destine-la-limita1_1_zps31609ef1.jpg
Febra Neagra
by Karen Marie Moning

 photo rsz_annasisarutulfrantuzesc_zpsc7de0cc7.jpg
Creatura
by Nely Cab

 photo rsz_cop-probabilitatea-statistica_zps2fcb287d.jpg
Probabilitatea statistica

de a te indragosti la prima vedere


by Jennifer E.Smith

Sponsori

Ratings

Photobucket