10 mar. 2013

 

Fericirea incepe azi
de Jamie McGuire
Editura: Trei
Aparitie: Februarie 2013
Seria: Fericirea incepe azi
Nr. pagini: 437
Sursa: Cartea mi-a fost oferita de libraria online Libris pentru recenzie.



Iubirea adevărată scoate la iveală tot ce este mai bun în tine.

Abby Abernathy s-a hotărât să devină altcineva. Acum e o fată bună, nu bea şi nu vorbeşte urât, are haine cuminti în şifonier. Crede că s-a distanţat suficient de lucrurile întunecate din trecutul ei, dar când ajunge la colegiu împreună cu prietena sa cea mai bună, dorinţa de un nou început este supusă provocărilor.

Travis Maddox, şiret, isteţ şi acoperit cu tatuaje, reprezintă tot ceea ce Abby vrea şi trebuie să evite. Travis îşi petrece nopţile câştigând bani din lupte, iar ziua e seducătorul numărul unu al campusului. Intrigat de rezistenţa lui Abby la farmecele sale, Travis o face să intre în viaţa lui printr-un pariu.

„Povestea relaţiei dintre Abby Abernathy şi Travis Maddox constituie o excelentă radiografie a adolescenţei, cu toate frământările, visurile şi frumuseţea ei."  Reading, Eating & Dreaming

„Vă garantez că veţi fi atât de captivaţi de această carte, încât veţi lasa orice altă activitate deoparte!"  BookWhisperer Revi
ews

„Am făcut o adevărată pasiune pentru personajele acestui roman."  The Daily Quirk

„Noul meu romance preferat, cu o doză subtilă de erotism rafinat."  Nightly Reading Review

Jamie McGuire s-a născut la Tulsa, Oklahoma. A fost crescută de mama ei în Blackwell, unde a absolvit liceul în 1997. A urmat Northern Oklahoma College, University of Central Oklahoma şi Autry Technology Center, pe care l-a absolvit cu o diplomă în radiografie. Jamie locuieşte la Enid, Oklahoma, cu soţul său şi cei trei copii ai lor. Debutul ei literar l-a reprezentat Providence, o trilogie pentru tineret care îmbină tema dragostei cu fenomenele paranormale. Ca şi trilogia Fifty Shades a lui E L James, Fericirea începe azi a devenit un fenomen al pieţei de carte, înregistrând vânzări fabuloase, deşi initial romanul a fost publicat doar pe internet.






In primul rand, trebuie sa le multumesc celor de la librarie online Libris, pentru oferirea acestei carti spre recenzare si pentru tot sprijinul acordat pana acum.

Da, am terminat "Beautiful Disaster", am folosit titlul in engleza, pentru ca nu prea imi place cum suna "Fericirea incepe azi", titlul ales de editura Trei.Dar nu mai conteaza, atata timp cat cartea a fost F-E-N-O-M-E-N-A-L-A ! Absolut deloc nu ma asteptam sa ma prinda asa de bine, mai ales ca am cerut cartea pentru recenzie, doar datorita reactilor pozitive de pe Goodreads si alte site-uri de genul acesta.Am mers putin la risc, pentru ca aveam alta carte in plan pentru recenzie, dar mai conteaza ? Deloc !

Pai, dupa cum scrie si in descrierea cartii, cartea a fost ca si in cazul "Fifty Shades of Grey" publicata pe internet, iar datorita succesului enorm pe care l-a avut, a fost si tiparita.Cred ca acesta este punctul comun de la care au plecat amandoua, pentru ca in rest, pe parcursul povestirii, nu mai sunt atat de multe asemanari, sunt cateva, bineinteles.

Abby Abernathy este o fata care a parasit orasul in care a copilarit, despre care nu poate spune ca are amintiri tocmai placute.Asa ca, impreuna cu cea mai buna prietena, America, au hotarat sa se mute la liceul "Morgan Hall", o scoala cu tot cu internat.Abby a vrut sa se distantieze si sa rupa orice legatura care ii mai  putea aduce aminte de vechea sa viata, care era una haotica si plina de chinuri.In acelasi timp, Abby a incercat sa isi schimbe personalitatea, comportamentul si sa ia viata de la zero, fara ca nimeni sa stie cum era inainte viata ei si sa poate fi o fata normala.Acum, este o fata linistita, care este preocupata de scoala si avand-o pe cea mai buna prietena a ei, America si-a gasut in sfarsit echilibrul/

Travis Maddox, "baiatul rau" din "Morgan Hall", care este cel mai bun luptator din toata scoala si care in fiecare seara participa la diferite lupte, iesind intotdeauna invingator, nu are nici el un trecut prea stralucit.Mama lui a murit cand acesta era mic, iar de atunci, nu a mai iubit nicio fata, fiind preocupat doar de aventuri, dar nu de o relatie serioasa.Desi ar putea avea toate fetele din liceu, pe Travis nu-l mai intereseaza asta, cand o intalneste pe Abby.

America, cea mai buna prietena a lui Abby, stie absolut tot despre vechea ei viata, chinurile la care aceasta era supusa si batjocorile la care lua parte zi de zi.A parasit tot, doar pentru ea, fiind cea mai importanta persoana din viata ei, sau sora pe care nu a avut-o niciodata.

Povestea dintre Abby si Travis, incepe intr-un mod foarte amuzant, intr-o zi oarecare, la masa de pranz, in cantina.America este combinata cu varul lui Travis, Shepley si astfel Travis  intra in contact cu Abby, sau Pigeon, porecla pe care acesta i-a pus-o.Ca intotdeauna, acestia se urasc, poate mai mult Abby pe el, pentru ca acesta incearca sa o convinga ca nu este baiatul care pare.

In continuare, ei incep sa se cunoasca mai bine, dupa ce ea impreuna cu America se muta la Travis si Sheply acasa, avand unele probleme tehnice la internat.De aici incepe actiunea, la propriu.Cei doi incep sa se cunoasca mai bine, dorm in acelasi pat, in ciuda protestarilor lui Abby si la un moment dat vede ca Travis nu este baiatul insensibil, asa cum credea, dar nici nu vrea sa inceapa sa-l placa.De ce ti-e frica, nu scapi, acesta fac un pariu, pe care Abby il pierde si acum, trebuie sa stea inca doua saptamani cu Travis, noroc ca si America cu Sheply locuiesc cu ei, pentru ca altfel...

De la un simplu pariu, incepe sa se apirinda acea schinteie dintre cei doi, care ba se stinge, ba creste si nu se mai stinge spre final.Dialoguri amuzante si piperate, scene la care oricine ar rade pana la lacrimi si o poveste de dragoste diferita, cu o multime de probleme, obstacole si suisuri si coborasuri.Asa este "Fericirea incepe azi", pe care o voi reciti cu siguranta, in vacanta de vara.

Nu am vrut sa va pun multe despre actiune, detaliile pe care vi le-am dat o sa va ajute sa va acomodati cu povestea si personajele, in cazul in care veti citi cartea, pe care o recomand cu cea mai mare placere.Sper ca editura Trei sa scoata cat mai repede si volumul 2, pentru ca este pur si simplu maginifica seria !

21 comentarii:

Ştefana Alexandra spunea...

Cartea e genială. Mă bucur că ţi-a plăcut. Eu am citit-o în engleză, n-am încercat să o citesc şi în română:-?

natașa spunea...

Sper să fac și eu rost de ea. :) Ăă, cât despre titlu, sunt profund dezamăgită...
Frumoasă recenzie!

IRLover spunea...

@Anca - Si eu la fel.Merci ! :)

rosia_lady spunea...

frumoasa recenzia, este foarte convingatoare, inseamna ca neaparat trebuie sa imi iau aceasta carte, chiar mi-a starnit interesul.

Simona spunea...

Interesantă recenzia! Şi eu am fost dezamăgită de titlul cărţii însă nu putem avea toate poftele împlinite! :D

Alexandra Ioana spunea...

asa e:))
nu putem avea toate poftele implinite :))
imi place enorm de mult recenzia :D
insa deocamdata nu o pot cumpara,mai astept putin :D

Unknown spunea...

uf, si eu o vreaaau :) . Sper sa fac rost de ea

Andreea Ilie spunea...

Imi place recenzia!Nu am citit cartea inca,dar sper sa mi-o achizitionez curand si sa ma apuc de ea.:D

Anonim spunea...

Mi-as dori sa o citesc!

Andreeea spunea...

Frumoasa recenzia.. si eu vreau sa citesc seria

Andreeea spunea...

cartea *

Alexandru spunea...

as dori sa citesc aceasta carte. probabil o sa o achizitonez si eu

Lost For Words spunea...

As dori sa citesc cartea. Multa zarva s-a facut in jurul ei:)

Unknown spunea...

O recenzie foarte buna.
De abia astept sa citesc cartea

deea s spunea...

recenzia e extraordinara si desi am zis ca nu am sa-mi iau alte carti adica sa incep serii noi nu ma pot abtine mai ales cand citesc recenziile:Dmie imposibil:D e foarte dragutza cartea si am sa mi-o iau si eu:X

Alexandra Ioana spunea...

imi place enorm de mult coperta :D si am citit foarte multe recenzii legate de aceasta carte.lumea e multumita de ea.

Gavriloi Adina spunea...

O carte care nu te lasa sa respiri.Super!

~ I still hope !~ spunea...

Cartea e minunaata :x si recenzia ta e frumoasa :d

Unknown spunea...

Frumoasa recenzie. Abia astept sa citesc cartea.

horade spunea...

Mi-am cumparat cartea si sper sa-mi placa tot la fel de mult, precum te-a incantat pe tine.

Unknown spunea...

Am citit cartea si a fost superba, geniala. Este una din cartile mele preferate.

20.03.2015

 photo 10841943_635643223229072_2246429158120324496_o_zps77bbc1a6.jpg

Persoane interesate

Networked Blogs

Tie-In by Leda

 photo Divergent-2014_zpsb5a64148.jpg
Divergent
de Veronica Roth
 photo Orasul_oaselor_tie-in_bun_zpseb262828.jpg
Orasul Oaselor
de Cassandra Clare
 photo academia_vampirilor_zps265c04e2.jpg
Academia Vampirilor
de Richelle Mead

Grab my buttons


Like ?

Follow via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hot this week


 photo rsz_coperta-e-uc899or-sc483-te-iubesc_zps40f986f9.jpg
Viitorul nostru
by Jay Asher

 photo rsz_cop-destine-la-limita1_1_zps31609ef1.jpg
Febra Neagra
by Karen Marie Moning

 photo rsz_annasisarutulfrantuzesc_zpsc7de0cc7.jpg
Creatura
by Nely Cab

 photo rsz_cop-probabilitatea-statistica_zps2fcb287d.jpg
Probabilitatea statistica

de a te indragosti la prima vedere


by Jennifer E.Smith

Sponsori

Ratings

Photobucket