16 iun. 2013

Saluuut ! Deja 16 Iunie ? Timpul a trecut extrem de repede din Ianuarie pana acum, mai inainte am citit postarea aceea din Ianuarie in care am palavragit cu totii despre faptul ca semestrul care tocmai s-a terminat ( pentru unii ) va fi mult mai lung si lucruri de genul asta.

Mai este foarte putin pana la evaluarea nationala ( cateva zile ) si ceva mai mult pana la bac.Cred ca unii dintre voi isi aduc aminte, de prin comentariile de la postarea din Ianurie, ca spuneam ca vreau sa merg la Filologie-engleza intensiv.Ei, ce credeti ? In toata Timisoara, la niciun liceu nu este profilul acesta, anul asta ! In anii trecuti a fost, dar acum nu.La filologie normal nu ma duc pentru ca profilul este cotat unul slab ( cel mai slab ) dintre SS, SN, MI si atunci, ironia sortii, de ce fug nu scap, ma duc la mate - info. ! :)) Daca vad ca nu rezist, din al doilea semestru cu siguranta ma voi muta, dar totusi, acum stapanesc matematica destul de bine si nu imi mai este atat de frica, insa problema e' informatica, care se spune ca este mult mai grea decat matematica si ca au o anumita legatura.

O alta decizie care probabil a sporit la alegere de MI, este ca ai mai multe posibilitati si poti merge oriunde doresti, in schimb, dupa filo normal, nu ai atat de multe oportunitati.Cu siguranta as prefera sa fac ce imi place cu adevarat si sa merg la filo - engleza intensiv si nu sa merg la mate - info, doar pentru ce am spus mai sus.Eu zic ca este important in viata sa faci si ce iti place, dar nu stiu...

Voi, cei care sunteti buni pe partea umana si chiar va place, ce ati alege: sa mergi intr-o clasa slaba, unde e adevarat, faci romana, engleza, limbi straine, dar nu la un nivel mai ridicat si intensiv sau sa mergi la mate - info, chiar daca nu iti place atat de mult ( sau deloc, mie imi place matematica doar cand stiu ) si sa  te chinui 4 ani, nu faci ce iti place, dar dupa ai o gramada de oportunitati. ( cred ca singura parte buna )

E cineva de pe aici la mate - info sau filo ?

Acuum, legat de concursurile care vor urma ( cele aniversare + altele ), trebuie sa mai aveti rabdare cateva zile pentru ca nu am terminat unele bannere si alte lucruri de genul asta.Insa, in curand, mai inainte de toate concursurile, vor incepe inscrierile pentru competitia "Citiroul lunii" sau "Cititor sub clar de luna", cum am dat eu numele acestui concurs la inceput.

Stiu ca poate nu va intereseaza tot ce am scris mai sus, dar chiar as aprecia daca cititorii mei m-ar ajuta cu un raspuns intr-o astfel de situatie, pentru ca este si un blog personal, pe care mai pot scrie diferite ganduri sau lucruri care ma framanta si nu doar chestii legate de carti/filme ! :)


21 comentarii:

natașa spunea...

Eu merg la Mate-info și da, îmi e puțin frică de informatică, dar de mate nu. Eu zic că o să te descurci, și pe principiul că voi avea mai multe opțiuni așa mă bazez și eu.
Dar totuși, să mergi și te chinui 4 ani de zile... vorbește cu părinții! Probabil dacă vei lucra mult, va ajunge să îți placă.
Succes! :) Nu știam că ești a opta.
Și eu sunt, și abia aștept să scap de examene.

Andreea Ilie spunea...

Pana la urma,alegi profilul care iti place,daca dupa un semestru vezi ca nu te descurci si ca nu rezisti,muta-te.
Eu sunt la stiinte ale naturii(bio-chimie)pentru ca vreau sa dau la medicina si era cam singurul profil care ma atragea,aici matematica(m2) e putin mai usoara decat la mate-info(m1);filo nu am ales ca nu prea sunt eu cu romana si nu prea ai ce profesii sa alegi; la mate-info,informatica e foarte grea(am facut si eu info doar in primii 2 ani de liceu-1 ora/saptamana);la stiinte sociale,se face multa istorie(care nu-mi place),geografie si alte materii de genul asta.
Daca mai ai intrebari,poti sa le scrii aici si iti voi raspunde.
Si mult success la examene!! :D

Sweet Lemon spunea...

Salut :D Tocmai am terminat a 12-a la MI (la Loga, ca stiu ca esti din Timisoara :D). Eu insa am venit aici pentru ca eram buna la mate si imi si placea destul de mult. Parerea mea e ca daca tie nu iti place prea tare matematica, ar trebui sa te duci pe uman pentru ca e clar ca nu va incepe sa iti placa brusc in liceu. Si daca nu iti place e de asemenea clar ca nici la facultate nu vei merge la nimic cu mate. Eventual daca vrei la medicina sau chestii cu fizica-chimie ai putea merge la SN... :D Sau daca te gandesti sa urmezi vreo facultate in domeniul economic, desi ai nevoie de mate acolo, nu o sa ai nevoie de mate la nivel de MI cu siguranta. Daca chiar e, poti face meditatii un an (daca iti vei permite, ca sunt cam scumpe meditatiile in ziua de azi). Pana la urma tu alegi unde sa mergi... Sfat: nu te lua dupa parerea parintilor, mai ales daca e o parere ce se afla in contradictie cu a ta :) Succes la Testare!

Ella spunea...

Si eu oscilez intre mate-info si economic acum. Dar daca ma intrebai acum un an unde vreau sa dau iti raspundeam sigur ca vreau la SS pt ca nu ma descurcam atat de stralucit la mate. Si eu mi-am spus la fel ca de ce fug nu scap si dau la profiluri care se bazeaza pe matematica. Daca as da la mate-info ar fi super ca as face informatica (imi place foarte mult), iar la economic numai mate. Nici eu nu stiu ce sa fac.

IRLover spunea...

Si eu oscilez intre SN si MI.Partea proasta e ca daca merg la SN, cu chimie si fizica sunt varza, nu stiu mai nimic, pentru ca nici nu am prea facut in generala.Partea buna e ca bacul nu il dai din chimie sau fizica, poti sa alegi si biologia si asta as alegere.

Daca merg la mate-info, fac info, care e grea, dar nu dau bacul si asta e iarasi o parte buna.

Chiar nu stiu, pentru indiferent de profilul pe care il aleg dintre astea doua, tot e ceva la care nu sunt bun si nu stiu, mi-e frica ca termin liceul pe mate-info, sau SN si dupa, ma trezesc ca mie nu imi place si ca nu vreau sa continui la o facultate pe specialitatea asta.Nu stiu de ce, dar am impresia ca nu voi avea o meserie legata de mate-info, insa nu ma pot baza pe instinct.

@Sweet Lemon - La loga e foarte greu la mate-info am auzit, adica se mananca mate pe paine.Daca merg la mate, eu merg la Peda, pentru ca e putin mai leger si sper sa fac fata macar aici ! :))

Duduş spunea...

Eu mai am o saptaman si trec a 12-a si sunt la filo. Da este adevarat, toata lumea spune ca este un profil slab, dar crede-ma, se pune mult accent pe cultura generala si dupa cel putin un an la filo se vede ca incepi sa gandesti putin altfel. Cand trebuia sa fac alegerea liceului, am ales cel mai bun liceu din oras insa nu am putut sa intru unde am vrut, adica la MI. Dupa un semestru la filo, mi-am dat seama ca eu aici trebuie sa raman, ca daca fac ce-mi place poate voi reusi in viata.
Nu sunt in masura sa-ti spun eu unde sa te duci sau nu, important este sa faci ceea ce iti place, nu sa stai cu frica in san. Da, MI este un profil greu, care te solicita, insa daca tu esti sigura pe fortele tale, dai inainte si nu te lasa influentata de ceilalti.
Mult noroc la examene :*

IRLover spunea...

@ Dudus- mai departe pe ce gen de facultate ai vrea sa mergi ? jurnalism/drept/ litere sau altceva ?

Da, asa e, important este sa faci ce iti place.Cu siguranta la primele 3 variante pentru repartizarea la liceu voi pune MI,FILO,SN, nu neeaparat in ordinea asta.

Unknown spunea...

Uite, eu sunt in aceeasi situatie ca si tine :D mai putin faptul ca nu vreau sa merg la filo. Desi am medii de 10 la toate, singura materie care chiar imi place e engleza dar din pacate nu exista un profil doar cu ea. La filo urasc sa fac comentarii si compuneri si toate cele, deci exclus. La stiinte nu ma duc pentru ca as ramane corigenta la chimie, la bio nu cred. Dar pur si simplu nu ma vad cu cartile de chimie si bio in mana. Matematica imi place (mai ales algebra) si informatica sa zicem ca ma atrage. Stiu ca probabil o sa fie de 100 de ori mai greu decat imi inchipui, dar sa vedem ce o sa fie la toamna.
Nu stiu ce sa zic, daca chiar nu te vezi facand ceva care are legatura cu mate-info, nu te-as sfatui sa mergi acolo. Pe de alta parte, e adevarat ca nu prea faci multe cu filologia in Romania.
Tu stii cel mai bine ce vrei :D Iti urez succes in continuare :D

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Duduş spunea...

@ Alex, eu am vrut jurnalism, dar mi s-a spus sa ma mai gandesc pt ca nu prea mai faci nimic doar cu diploma de jurnalism. Asa ca am ales sa merg la Universitate, la sectia de Literatura Universala comparata, de unde voi avea si diploma de jurnalist ^_^

Andreea Ilie spunea...

@Alex - Nici eu nu prea am facut fizica in generala si nici acum nu prea o inteleg,dar am inceput sa ma descurc cat de cat;si eu si colegii mei i-am spus din cls 9 profei ca nu ne pricepem la fizica si ne-a inteles;iti mai ramane chimia,dar la ea daca inveti cate 1-2 ore in fiecare zi,o sa te descurci;acum depinde si de profesorul pe care o sa-l ai(profa mea de chimie are o vorba:"elevul nu e elev,daca nu are de la 1 la 10"-inca nu am ajuns sa am toate aceste note si nici nu vreau :))) )
Tu ce te-ai vedea peste cativa ani?

IRLover spunea...

@Dudus - Si eu tot la jurnalis as vrea sa merg daca termin filo, dar ai dreptate, sunt destul de mici sansele sa profesezi si sa si castigi in domeniul asta.

@Andreea - Eu la fizica am avut in generala o profesoara care stia bine fizica, dar nu stia sa explica, adica la lectie noua, ne punea formule si ne zicea "Rezolvati problema" ! La chimie am avut 2 profesoare, si sincer, nu am inteles-o nicicum.Practic, sunt cam pe langa la ambele, adica ar trebui sa o iau de la inceput.Bine, daca merg la SN, as alege Bilogia pentru bac, nici nu s-ar pune problema, dar nici nu vreau sa am medii mici la fizica si chimie in timpul anilor.

IRLover spunea...

Am uitat sa iti raspund la intrebare, Andreea.Eu simt ca o sa fac ce imi place, chiar daca termin mate sau SN.Instinctul meu, asa simt eu, este ca o sa fiu ori in jurnalism ori in in afara tarii, la firme care nu au nicio legatura cu matematica, multi-nationale.Poate suna ciudat si fac pariu ca te izbucneste rasul :)) Chestia e ca nu poti avea intotdeauna incredere in instinct....

IRLover spunea...

@Ella - la fel si eu ziceam acum cateva luni, Filo sau SS.In Timisoara, Economicul e cotat slabut.Bine, ca oricum, la MI, nu dai bacul din Info, ci doar din mate, romana si la alegere dintre chimie, fizica, bio.Eu clar o sa aleg bio.

Unknown spunea...

Big like pt melodie!
Eu sunt la filo pt ca niciodata nu mi-a placut matematica. E bine sa te axezi pe ceea ce iti place, dar sa stii sa te si descurci. Oportunitati ai daca te evaluezi si decoperi calitati si defecte, pe care le poti folosi. Nu merge pe ideea ca, daca 4 ani esti la mate info, vei avea un viitor stralucit!
Asa cum spui ca la filo e 'slabut', asa stiu eu ca la mate/info, nu prea strudiezi romana si limbile asa cum trebuie.
Daca esti destept, descurcaret nu trebuie sa mergi neaparat la mate/info!

Krisz spunea...

Daca nu te descurci la mate, info, chimie, nu te sfatuiesc sa alegi profilul Mate Info. O sa faci mate si fizica de o sa iti bubuie capul, de info nu mai zic. Nu spun ca nu o sa te descurci daca te pui cu burta pe cartea de mate si fizica, dar daca nu iti plac o sa ti se para pura tortura scoala..Faci cam 4-5 ore de Mate, 4 de Info, 3 de fizica, 2 de chimie pe sapt.. Profilul asta te ajuta pe mai departe daca vrei sa dai la Politehnica, ASE Bucuresti sau fac de Matematica si Informatica.. ce e drept cei de la uman nu prea au sanse sa intre la facultatile astea, ca dau admitere la mate. Am colegi care au facut profiluri umane si s-au descurcat la facultatea de Economie, daca si-au dat cat de cat interesul. In rest poti sa te inscrii la Medicina lejer daca inveti pt admitere, la drept iti va fi mai usor cu profilul uman pentru ca nota la romana la bac conteaza la dosar..etc. La urma urmei e alegerea ta, dar iti spun, matematica e crunta, nu mai spun de cea de la bac de M1. Adica..M2-ul de la SN e apa de ploaie crede-ma fata ce faci la mate-info. Ei fac doar lucruri elementare mai mult. E desigur si optiunea sa te transferi dupa un semestru daca nu iti place, daca nu o sa iti fie greu dupa sa te acomodezi cu colegi noi, etc.

Andd D. spunea...

MI nu este chiar asa de rau. Sa fiu sincera profilul acesta l-am vrut de cand ma stiu, dar anul trecut la Evaluarea Nationala mi-am zis ca sigur nu ma mai duc la MI si totusi tot aici am ajuns, doar ca intensiv informatica :)
Informatia nu este chiar asa de grea, mai ales daca ai un profesor bun si iti inveti algoritmii. Este adevarat ca are destul de multa legatura cu matematica, dar este ok, cel putin pana acum :)

Anonim spunea...

Nu se compara matematica pe care o sti acum cu cea pe care o vei studia la un profil mate info. Iubitul meu a terminat asa ceva si a fost ffff greu, si eu am terminat clasa de filologie franceza intensiv si clasa mea a fost cea mai buna din liceu, noi am avut participari la olimpiade nationale, premii la concursuri, mediile cele mai mari etc. Uite iti dau un exemplu iubitul meu a studiat mai apoi doi ani la o institutie unde nu i-a folosit deloc matematica, a avut nevoie sa dea proba sportiva si test la gramatica lb romane si gramatica unei lmbi straine, desi putea f bine sa dea la ASE politehnica etc facultati in care se pune accent pe mate

IRLover spunea...

@Krisz - Tu ai terminat MI ?

Da, asa e, daca tot mergi la MI 4 ani, ar fi total aiurea sa nu continui tot pe asta si sa mergi, sa zicem, la litere sau Drept.

Mie toata lumea imi spune ca nu ai ce sa faci cu Filo in Romania si nu ar fi o problema, pentru ca eu pana acum o luna, eram croit pe filo-engleza intensiv ca sa plec din tara, dar cum nu este la niciun liceu acest profil, nu prea imi vine sa merg la filo normal.

Eu m-am gandit asa: daca merg la SN, as fi cam pe langa la fizica si chimie, pentru ca nu am facut in generala, la matematica as stii ceva si info nu fac.Daca merg la MI, probabil as fi pe langa la info si la mate nu.

Bine, ca nu dau bacul din info, deci nu ar fi stres, dar media conteaza enorm, nu pot sa raman corigent sau sa imi iasa media 6 sau 7.Partea proasta este ca nu fac romana-engleza sau limbi straine si mie asta imi place.

Ella spunea...

Pai in Bucuresti, economicul este cotat destul de bine. Eu nici in momentul de fata nu m-am hotarat la ce sa dau adica as vrea sa dau la stiinte sociale , pentru ca fac romana , istoorie materii pe care le iubesc .Dar avand in vedere ca de la stiinte sociale nu iesi nimic , m-a determinat sa aleg profilurile care au la baza matematica. Si inca o data cum ai spus si tu ...De ce fugim, nu scapam. :) Pai ce sa-ti mai spun , iti urez succes si cred ca-mi urez si mie insami:)) , nu mai este mult fix o saptamana. Cred ca dupa ce dau examenele, am sa fug de nebuna cu castile in cap ascultand muzica....:)))

Larisa Oana spunea...

Eu mai am un an pana sa dau la liceu :) Deja ma gandesc la variantele pe care le am. Si mie mi-ar placea sa merg la filo intensiv engleza, dar nu cred ca exista asa ceva in orasul meu. Oricum, ori merg la filologie normal, aici in oras sau la orice alt profil pe placul meu din BT sau Brasov :)

20.03.2015

 photo 10841943_635643223229072_2246429158120324496_o_zps77bbc1a6.jpg

Persoane interesate

Networked Blogs

Tie-In by Leda

 photo Divergent-2014_zpsb5a64148.jpg
Divergent
de Veronica Roth
 photo Orasul_oaselor_tie-in_bun_zpseb262828.jpg
Orasul Oaselor
de Cassandra Clare
 photo academia_vampirilor_zps265c04e2.jpg
Academia Vampirilor
de Richelle Mead

Grab my buttons


Like ?

Follow via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hot this week


 photo rsz_coperta-e-uc899or-sc483-te-iubesc_zps40f986f9.jpg
Viitorul nostru
by Jay Asher

 photo rsz_cop-destine-la-limita1_1_zps31609ef1.jpg
Febra Neagra
by Karen Marie Moning

 photo rsz_annasisarutulfrantuzesc_zpsc7de0cc7.jpg
Creatura
by Nely Cab

 photo rsz_cop-probabilitatea-statistica_zps2fcb287d.jpg
Probabilitatea statistica

de a te indragosti la prima vedere


by Jennifer E.Smith

Sponsori

Ratings

Photobucket