21 apr. 2014
Iubire - Katie Cotugno


Iubire
de Katie Cotugno
Editura: Epica
Aparitie: Noiembrie 2013
Nr. pagini: 384
Tip coperta: Brosata
Sursa: cartea mi-a fost oferita de editura Epica.


Reena Montero il iubeste pe Sawyer LeGrande de cand se stie; e ceva la fel de firesc ca respiratul, la fel de etern ca timpul. Insa el n-a parut niciodata sa bage de seama ca ea exista… pana intr-o zi cand, incredibil, observa. Reena si Sawyer se afunda intr-o incurcata si complicata relatie de dragoste. Doar ca, la un moment dat, Sawyer dispare brusc, fara vreun cuvant, din atmosfera umeda a orasului lor din Florida, lasand-o in urma lui pe Reena, cu putin inainte de a absolvi liceul, distrusa si… insarcinata. Avea doar 16 ani.

Au trecut aproape trei ani, si Reena are o noua iubire: fiica ei, Hannah. Reena s-a obisnuit sa traiasca fara Sawyer, si se deprinde in sfarsit cu viata aceasta neasteptata si iesita din comun. Insa, la fel de iute si de brusc pe cat disparuse, Sawyer reapare. Reena nu vrea sa aiba deloc de-a face cu el, cu toate ca ar minti daca ar afirma ca intoarcerea lui nu o rascoleste. Dupa toate cele intamplate, isi mai poate permite Reena sa-l iubeasca din nou ?



 Greu.Foarte greu.Am recenzia inceputa in "Drafts" de mai bine de o luna, si tot nu stiu cum sa incep/ce sa spun si asa mai departe.Cred ca pentru inceput, ar trebui sa multumesc editurii Epica si bineinteles, Ancai, pentru sprijinul oferit si de aceasta data !

Probabil ca mi-ar fi placut mai mult sau "m-ar fi prins" mai bine cartea, daca as fi fost fata.Spun asta pentru ca tema cartii, sau de ce nu, subiectul principal este "adolescenta si sarcina".De cele mai multe ori, cu totii stim ce vrem sa facem "cand vom fi mari".Avem traseul pe care vrem sa il urmam foarte bine stabilit, iar din cauza unui moment de neatentie sau nepasare, booom, totul se intoarce cu susul in jos.

Asta se intampla si cu Reena Montero, o fata normala, ca oricare alta.Are o prietena, sau mai bine spus o sora, Allie, pe care si-ar dori sa o aibe oricine, o familie normala si o dragoste ascunsa fata de baiatul pe care il cunoaste inca de cand era mic, Sawyer LeGrande.Cei doi se stiu din totdeauna, insa micile sentimente nu si-au facut aparitia decat prin glumele si tachinarile dintre ei.Au crescut, s-au maturizat ( oarecum) iar Allie incepe sa se intalneasca cu Sawyer.Prietenia dintre cele doua se raceste, Reena fiind deranjata de relatia dintre Allie si Sawyer, si astfel incearca sa se concentreze cat mai bine pe scoala, gandindu-se in continuare la Sawyer.

 
Intr-o seara de vara, Sawyer o invita la plimbare pe Reena, iar ea accepta.Insa seara aia le va schimba vietile.Cei doi primesc tragica veste despre accidentul grav pe care l-a suferit Allie, si de aici, totul se schimba.Zile in care nu se mai vad, ganduri care nu ii dau pace Reenei,vorbe nerostite de niciunul dintre ei...dar gandite la fel.Usor, dar sigur, lucrurile incep sa se infiripe intre ei.Degeaba.Sawyer dispare, Reena descopera ca e insarcinata, iar viata lor se schimba dramatic..

Dupa 3 ani de zile, Sawyer se intoarce, Reena are un nou iubit, insa atunci cand esti hotarat sa recastigi persoana iubita, ce te mai poate opri ? Ambii sunt mai maturi, mai responsabili, dar si cu o responsabilitate extrem de mare in plus.O fetita care e topita dupa Sawyer, si care ii seamana leit.Se vor impaca cei doi si vor fi o familie fericita ?

Intreaga carte e structurata cu "Inainte" si "Dupa", ceea ce mi se pare genial.Astfel, intr-un capitol  descoperim ce s-a intamplat in trecut, iar in urmatorul cum continua viata din prezent a personajelor.

Multumesc inca odata editura Epica !


1 comentarii:

alexa ioana spunea...

foarte emotionanta cartea
nu este genul meu, dar as vrea sa o citesc

20.03.2015

 photo 10841943_635643223229072_2246429158120324496_o_zps77bbc1a6.jpg

Persoane interesate

Networked Blogs

Tie-In by Leda

 photo Divergent-2014_zpsb5a64148.jpg
Divergent
de Veronica Roth
 photo Orasul_oaselor_tie-in_bun_zpseb262828.jpg
Orasul Oaselor
de Cassandra Clare
 photo academia_vampirilor_zps265c04e2.jpg
Academia Vampirilor
de Richelle Mead

Grab my buttons


Like ?

Follow via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hot this week


 photo rsz_coperta-e-uc899or-sc483-te-iubesc_zps40f986f9.jpg
Viitorul nostru
by Jay Asher

 photo rsz_cop-destine-la-limita1_1_zps31609ef1.jpg
Febra Neagra
by Karen Marie Moning

 photo rsz_annasisarutulfrantuzesc_zpsc7de0cc7.jpg
Creatura
by Nely Cab

 photo rsz_cop-probabilitatea-statistica_zps2fcb287d.jpg
Probabilitatea statistica

de a te indragosti la prima vedere


by Jennifer E.Smith

Sponsori

Ratings

Photobucket