15 mar. 2015






De foarte multe ori, auzim oameni care spun "tineretul din ziua de azi nu mai pune mana pe o carte...ce o sa se aleaga de tara asta"...da, vezi sa nu.Intr-adevar, nu toti citim ce ar trebui ( la adolescenti ma refer ), insa cei care vor sa paseasca "out of the box", care vor sa aiba o viata buna din puct de vedere financiar, si care realizeaza ca ( scuzati-mi cacofonia ) cunoasterea inseamna putere (asa cum a spus si Ralph Waldo Emerson) si totodata, singura cale prin care poti sa ajungi acolo sus ( pe spatele tau, nu prin alte mijloace) , citesc !

Nu vreau sa tratez lucrurile punctate in general de alte persoane pe subiectul asta, sau sa ma leg de diferite clisee.Vreau sa imi impartasesc parerea sincera, si sa aflu, in acelasi timp, ce credeti si voi.Chiar stateam si ma gandeam acum ceva timp, de ce unii oameni nu vor sa recunoasca ca citesc sau le e rusine cu asta.Am cunoscut o groaza de oameni de genul acesta, trust me si ii si inteleg (oarecum).

Spre exemplu, am inceput sa citesc foarte mult prin clasa a 5-a.Pana atunci, nu voiam sa aud de cuvantul "carte".Am inceput cu o serie fantasy, dintr-o simpla joaca.Nu ma gandeam ca voi ajunge sa dau bani frumosi pe carti sau ca o sa am propriul blog de carte.Mi se parea extrem de ciudat sa dai banii pe carte, cand ai putea face atat de multe alte lucruri cu ei.Uneori chiar ma bufnea rasu' cand auzeam de la profesori sau alte persoane ca dau milioane pe carti.Ei, s-a cam schimbat treaba dupa ce am citit primul volum dintr-o cunoscuta serie dedicata tinerilor, "scoasa" de o editura cu care am colaborat pentru o lunga perioada de timp.Recunosc ca atunci, la vremea respectiva, datorita colegilor pe care ii aveam, nu eram foarte impacat cu ideea de a spune si impartasi pareri legate de cartile pe care le citeam.Ma gandeam ca o sa faca misto, ca o sa zica ca sunt nebun daca citesc atat de mult, ca nu am viata..si alte rautati specifice varstei.Doamne, ce prost eram ! :))

Am citit tot mai mult si mai mult, pana cand am realizat cat de important e sa stii ce scoti pe gura, cat de important e sa ai o baza si o cultura generala. Cat de mult iti pot influenta viata si "cariera" ( scoalara, in cazul meu ) cunostintele pe care le ai, cat de bine te simti atunci cand ai habar de ce s-a intamplat acum 100-200-300 de ani, de cine/ce a facut si care e defapt realitatea pe care o traim.

Pe masura ce am crescut, am realizat ca oamenii de succes sunt cei care stiu, cunosc si citesc.Nu cred ca exista vreun om de succes ( care sa ajunga acolo sus pe propriul spate, si nu prin fund gol sau sani care sunt pe afara ), care sa nu aiba o biblioteca impresionanta.Tocmai de asta, dupa parerea mea, tinerii care isi doresc sa ajunga sus, care isi doresc sa urmeze facultati bune ( de aici sau din afara ), si care vor sa se diferentieze de aia mai putin ambitiosi, care se multumesc cu putin, citesc !

Bine, daca e sa o luam asa, toti tinerii citesc.De la articole, pana la reclame si tot asa..dar asta nu cred ca se pune ca citit ! Spre deosebire de vremurile in care au copilarit parintii nostri, acum cand vine vorba de citit, nu te mai referi doar la "sfanta" carte.Ai la dispozitie carti online, e-book-uri si cine stie ce nebunii.Cred ca cei care spun ca "tineretul nu mai citeste" sunt putin mai limitati in gandire.In primul rand, nu poti generaliza ! In al doilea rand, doar pentru ca fiul/fiica ta citeste ce isi doreste si nu ce i se impune la scoala sau de catre tine, parintele lui/ei, asta nu inseamna ca nu citeste, sau ca citeste prostii.Cu totii suntem diferiti, fiecare vrea altceva, editurile au ajuns sa scoata atat de multe carti pentru a impaca gusturile fiecaruia, tocmai pentru a putea "ajunge" in mana fiecarui om.

Ma uit in jur si vad ca toti apropiatii, prietenii si amicii mei citesc.De la carti tiparite, pana la carti online.Nu conteaza ce fel de carte, ca e fantasy, contamporana, istorica sau de dragoste.Sunt atat de multe carti faine, ca nu cred ca nu exista una care sa fie pe placul tau, ca si adolescent.Daca e sa ne legam de cei care pica bacu' sau care sunt corigenti la diferite materii, ei bine, nici ei nu cred ca nu citesc.E adevarat, nu citesc ce ar trebui sa ce le impune scoala, dar articole, carti de cine stie ce fel, sigur citesc.Spun asta pentru ca am cunoscut oameni, care doar pentru simplul fapt ca sunt dezinsteresati de scoala si ca nu dau doi bani pe ea, citesc nu mult, foarte mult.Dar citesc ce isi doresc ! 

Asa ca, nici nu stiu daca cineva o sa fie de-acord cu ce am zis eu mai sus, sau daca o sa inteleaga cineva ceva din salata asta, insa, parerea mea este ca tinerii citesc ! Postarea face parte dintr-un concurs organizat de librarie online Libris, de unde va puteti alege atat carti in limba romana, cat si in engleza.

Vreau sa punctez ceva foarte important ! :)

Daca voi castiga unul din cele 3 locuri si daca articolul meu este pe placul celor de la Libris, voi sarbatorii cu voi printr-un concurs la sunt sigur ca veti participa ! :)
Daca ti-a placut articolul meu, nu ma supar daca vrei sa imi dai un share sau un like pe pagina de Facebook ! :)

P.S - Nu am scris cu diacritice, pentru ca am uitat ca azi e deadline-ul concursului, si cum mai e doar o ora si un pic pana la ora 12, "mi-am luat panica" ca nu termin articolul. :))
Booktown Lover

6 comentarii:

Intalii spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Intalii spunea...

Si eu am fost in generala intr-o clasa in care lumea nu se prea omora cu cititul si chiar nu-mi permiteam sa vorbesc prea mult despre asta pentru ca, in conceptia unora, sa citesti mult inseamna sa fii tocilar. Am cunoscut si persoane care pretind ca nu citesc si afiseaza o imagine de bad-ass, dar la care imi dau seama dupa felul in care vorbesc de faptul ca citesc. Important e sa ai anturajul potrivit ca sa poti discuta despre carti si sa nu renunti la citit doar pentru ca nu e "cool" pentru altii.

anosh spunea...


مكافحة النمل الابيض ببريدة
شركة تنظيف مجالس ببريدة
شركة مكافحة حشرات بعنيزة
مكافحة النمل الابيض بعنيزة
Cleaning company in Buraidah is the most powerful companies providing cleaning services because it offers its workers trained and have experience in this field. The company uses modern methods and methods of cleaning and uses modern cleaning and rinsing equipment such as steam cleaning and other appliances used by the company in cleaning. Cleaning the houses, villas, palaces and companies. The company uses the method of steam cleaning, which kills germs and bacteria and is an effective solution for all types of dirt and stains

Corina spunea...

Super content-ul, big like!

Anonim spunea...

تساهم شركات تصنيع زجاجات المياه المعدنية في تعزيز الاقتصاد من خلال توفير فرص عمل. فهذه الشركات تعمل على تأسيس وتشغيل المصانع والمرافق اللازمة لإنتاج وتعبئة العبوات. وبالتالي، توفر فرص عمل مباشرة وغير مباشرة للعديد من العاملين في سلسلة التوريد، مثل الموظفين في المصانع والمشغلين والموزعين والبائعين.

Anonim spunea...

تقوم شركات طلمبات ومضخات الحريق بتركيب أنظمة إطفاء الحرائق المتكاملة في المباني والمنشآت. وتشمل هذه الأنظمة الطلمبات والمضخات والشبكات والفوهات والأجهزة الاستشعارية والمراقبة. يتم تصميم هذه الأنظمة وفقًا للمعايير العالمية وتحت رقابة فنيين متخصصين، مما يضمن أداءها الموثوق وفعاليتها في حالات الطوارئ

20.03.2015

 photo 10841943_635643223229072_2246429158120324496_o_zps77bbc1a6.jpg

Persoane interesate

Networked Blogs

Tie-In by Leda

 photo Divergent-2014_zpsb5a64148.jpg
Divergent
de Veronica Roth
 photo Orasul_oaselor_tie-in_bun_zpseb262828.jpg
Orasul Oaselor
de Cassandra Clare
 photo academia_vampirilor_zps265c04e2.jpg
Academia Vampirilor
de Richelle Mead

Grab my buttons


Like ?

Follow via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hot this week


 photo rsz_coperta-e-uc899or-sc483-te-iubesc_zps40f986f9.jpg
Viitorul nostru
by Jay Asher

 photo rsz_cop-destine-la-limita1_1_zps31609ef1.jpg
Febra Neagra
by Karen Marie Moning

 photo rsz_annasisarutulfrantuzesc_zpsc7de0cc7.jpg
Creatura
by Nely Cab

 photo rsz_cop-probabilitatea-statistica_zps2fcb287d.jpg
Probabilitatea statistica

de a te indragosti la prima vedere


by Jennifer E.Smith

Sponsori

Ratings

Photobucket