24 feb. 2013

 


Mostenirea familiei Van Alen
Seria: Sange Albastru
de Melissa de la Cruz
Editura: Leda
Nr. pagini: 383
Data de aparitie: Februarie 2013
Sursa: Cartea mi-a fost oferita de editura Leda pentru recenzie. Acţiunea celui de-al patrulea volum al seriei ─ considerat de cititori cel mai bun de până acum! ─ începe la un an după evenimentele din Revelaţii, încheiate cu oribilul masacru din Rio.

 Multe s-au petrecut în acest an. Schuyler şi Oliver au decis să fugă din New York după ce Schuyler a fost învinuită pe nedrept de Conclav pentru moartea bunicului ei, Lawrence Van Alen; acum sunt amândoi la Paris, încercând să obţină o audienţă la conducătoarea Conclavului european, de la care speră să primească protecţie şi sprijin. Schuyler nu mai este fetiţa timidă şi nesigură din primul volum al seriei; puterile ei au crescut şi are nevoie de tot ajutorul posibil pentru a-şi urma misiunea pe care i-a încredinţat-o bunicul său. Cât despre relaţia ei cu Jack, ştie că lui îi este menit să fie alături de Mimi, iar ea deja a ales să rămână cu Oliver. Şi totuşi, oare nu cumva se repetă povestea mamei ei?

Oare nu cumva există iubiri pentru care merită să mori?

Mimi s-a alăturat echipei de Venatori condusă de Kingsley Martin, cu care străbate lumea în căutarea lui Jordan, surioara răpită a lui Bliss, care poartă în ea spiritul Străjerului. Personajul lui Mimi capătă acum dimensiuni profunde şi personalitatea ei, cândva unidimensională şi antipatică, suferă schimbări, dovedind că există în ea disponibilităţi pentru pasiune, dar şi compasiune.
Bliss Llewellyn joacă şi ea un rol esenţial, căci a devenit un Sânge Argintiu şi în trupul ei sălăşluieşte un spirit malefic şi puternic. În vreme ce luptă să-şi recapete controlul asupra trupului, minţii şi viitorului ei, trebuie să găsească forţa de a se elibera de Vizitator ─ sau e sortită să fie sclava lui pentru eternitate?

Saga celor cu Sânge Albastru continuă, şi lumea lor plină de glamour, dar şi de taine străvechi ni se dezvăluie din nou în povestea rostită pe rând de Schuyler, Mimi şi Bliss. Dragoste, secrete, îngeri şi demoni, revelaţii, întâmplări neaşteptate şi o schimbare uluitoare a personajelor ─ toate îşi au locul lor în roman, alcătuind o lectură alertă şi captivantă şi ajutând cititorul să se implice în vieţile personajelor şi să îşi dea seama că ceea ce se petrece în poveste are nişte dimensiuni mai mari decât şi-ar fi putut el imagina. Acum, nu mai e vorba doar despre vampiri şi romance ─ este vorba despre lupta constantă şi implacabilă dintre bine şi rău.


Am reusit sa termin cel de-al patrulea volum, din seria mea preferata, Sange Albastru.Am vrut sa recitesc toate cele 3 volume inainte de a incepe acest volum, dar nu am reusit, atat din cauza lipsei timpului, dar si pentru ca eram curios sa vad ce se intampla cu lucrurile neterminate in volumul precedent, Revelatii.Mi-a parut rau, pentru ca mi-a luat mult sa citesc acest volum, aproape 2 saptamani, daca va vine sa credeti.

In acest volum al seriei, toate personajele trec in alta etapa din viata lor, iar daca in primul volum se confuntau cu probleme tipice pentru niste adolescenti din Upper East Side, acum infrunta cu adevarat realitatea.Schuyler, Oliver, Jack, Mimi si Bliss se confrunta fiecare cu probleme mai mult sa mai putin dificile, acest lucru intensificand actiunea volumului.

Daca in volumul precedent, inima lui Schuyler se afla intre Oliver si Jack, acum ea este cu Oliver.Acestia au fugit imediat dupa ce s-a intamplat la Rio si timp de 1 an sunt fugari, calatorind prin toata lumea.Viata lor este supusa unui risc imens, Conclavul fiind pe urmele lor dar si cei cu Sange Argintiu ! Pentru Schuyler, situatia de fata orfana nu s-a schimbat prea mult, mama ei se afla tot in coma, a pierdut-o pe Cordelia, bunica ei, dar l-a mai pierdut si pe Lawrence van Alen, singurul ei bunic.Va putea avea o viata normala si lipsita de griji ? Nici Schuyler nu stie asta !

Jack si Mimi, cei 2 frati netemuti si distrugatori, numiti si Abbadon - Ingerul Distrugerii - si Azrael - Ingerul Mortii - nu au finalizat ceremonia de legare nici acum, inima lui Jack inca tanjind dupa Schuyler.Mimi a intrat in echipa Venatorilor si se afla in misiuni in cautarea surioarei lui Bliss, Jordan sau pe numele ei real, Sophia, care detine in ea sufletul Strajerului.Echipa de venatori este condusa de Kingsley Martin, cel care o enerveaza la culme pe Mimi, dar stiti cum se spune: De la ura pana la iubire este doar un pas !

Bliss, saraca de ea, oare isi mai aminteste macar cum o cheama ? In volumul precedent a aflat ca este fiica lui Lucifer si ca il poarta pe tatal sau in propriul suflet.Practic, ea nu mai are control asupra propriei vieti, si se afla pe "bancheta din spate a masinii", soferul si conducatorul vietii ei, fiind Lucifer.Timp de 1 an, a fost ca si cum n-ar fi existat, nu isi aduce aminte nimic.Ce s-a intamplat ? Ce a facut timp de 1 an in timp ce altcineva folosea corpul ei ?

Am incercat sa nu spun mai multe detalii decat sunt in descrierea cartii.Acesta a fost cel mai bun volum al seriei de pana acum, dupa parerea mea.A fost doar actiune ! Aflam foarte multe lucruri despre fiecare personaj si nu numai.Avem parte si de situatii cu o incarcatura emotionala imensa, dar si de o surpriza foarte mare ! Pe scurt: Actiune, Romantism, Actiune ! Ce putem cere mai mult ?

Multumesc inca odata editurii Leda, pentru sprijinul oferit, ca intotdeauna si pentru sansa de a citi aceasta carte !

3 comentarii:

rosia_lady spunea...

frumoasa recenzie.

LoStInDr3aMs spunea...

trebuie sa-mi cumpar si eu volumul acesta...sunt mult prea curioasa!

Unknown spunea...

Seria aceasta pare foarte apetisanta. Abia astept sa o devorez.

20.03.2015

 photo 10841943_635643223229072_2246429158120324496_o_zps77bbc1a6.jpg

Persoane interesate

Networked Blogs

Tie-In by Leda

 photo Divergent-2014_zpsb5a64148.jpg
Divergent
de Veronica Roth
 photo Orasul_oaselor_tie-in_bun_zpseb262828.jpg
Orasul Oaselor
de Cassandra Clare
 photo academia_vampirilor_zps265c04e2.jpg
Academia Vampirilor
de Richelle Mead

Grab my buttons


Like ?

Follow via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hot this week


 photo rsz_coperta-e-uc899or-sc483-te-iubesc_zps40f986f9.jpg
Viitorul nostru
by Jay Asher

 photo rsz_cop-destine-la-limita1_1_zps31609ef1.jpg
Febra Neagra
by Karen Marie Moning

 photo rsz_annasisarutulfrantuzesc_zpsc7de0cc7.jpg
Creatura
by Nely Cab

 photo rsz_cop-probabilitatea-statistica_zps2fcb287d.jpg
Probabilitatea statistica

de a te indragosti la prima vedere


by Jennifer E.Smith

Sponsori

Ratings

Photobucket