16 iul. 2013



Destine la Limita
de Katie McGarry
Editura: Epica
Nr. pagini:  428
Traducere: Adrian Deliu
Sursa: Cartea mi-a fost oferita de editura Epica.




 Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat în seara în care Echo Emerson s-a transformat, dintr-o fată populară, cu un iubit sportiv, râvnit de multe dintre colegele ei, în bârfita paria cu cicatrice „monstruoase” pe braţe. Nici măcar Echo nu-şi poate aminti întregul adevăr despre seara aceea oribilă. Tot ceea ce ştie este că vrea ca totul să revină la normal.

Dar când Noah Hutchins, singuraticul teribil de sexy, îmbrăcat cu geaca lui neagră din piele, obişnuit să se folosească de fete, pătrunde exploziv în viaţa ei, cu o atitudine de dur, însă şi cu o surprinzătoare capacitate de înţelegere, lumea lui Echo se schimbă într-un fel pe care ea nu şi l-ar fi putut închipui vreodată. Normal ar fi ca ei doi să nu aibă nimic în comun. Iar cu secretele apăsătoare ale fiecăruia, să fie împreună pare, în mare măsură, imposibil.

Numai că, la răscrucea destinelor lor, normalitatea capătă alte valenţe, şi nebuneasca atracţie dintre ei refuză să dispară. Iar Echo se vede nevoită să se întrebe până unde ar putea forţa limitele, şi cât ar fi dispusă să rişte pentru singurul băiat capabil s-o înveţe cum să iubească din nou.


"Destine la Limita" este acel gen de carte pe care cu siguranta orice adolescent trebuie sa o citeasca.Actiunea cartii se bazeaza pe povestea de dragoste dintre Noah si Echo, dar si pe obstacolele peste care acestia trebuie sa treaca pentru o viata aproape normala.

Viata nu  a fost prea placuta pentru cei doi, Echo a pierdut cea mai importanta persoana, Aires, fratele ei, si a fost la un pas de moarte, datorita propiei mame. Noah si-a pierdut parintii in urma unui incendiu, dupa care cei doi frati pentru care si-ar fi dat viata i-au fost luati si incredintati spre adoptie.

Doua povesti de viata tragice, fiecare incercand sa recupereze ceva din trecut pentru a putea incepe o viata noua, normala.Dar ar mai putea fi ca restul prietenilor lor, fara griji si fara amintiri triste care sa le reaminteasca intotdeauna de perioada cea mai grea si neagra din viata lor ?

Hotarati sa afle mai multe informatii importante despre trecutul lor, cei doi isi dau seama ca au nevoie unul de celalalt pentru aflarea adevarului.Sunt o echipa, si pornesc la drum doar cu gandul de a putea afla ce s-a intamplat si de ce multe lucruri le-au fost ascunse, dar cand sentimentele dintre ei ajung sa se intensifice si sa treaca la un alt nivel...ei bine, totul se schimba.

Autoarea a creat o poveste minunata, in care dragostea si dorinta de a afla cine esti cu adevarat dau nastere unei actiuni si unei incarcaturi emotionale care cu siguranta "te va prinde".
Noah si Echo incearca sa forteze limitele, sa afle cine sunt cu adevarat si cel mai important lucru...sa poata trece mai departe.Impreuna sau separat ?

Vor reusi ?

Ce se va intampla cu povestea lor de dragoste ? Vor merge impreuna pe acelasi drum sau fiecare isi va continua viata separat ?

Oficial, in viata mea nu am avut o atat de mare dificultate in scrierea unei recenzii, dar cartea asta...m-a innebunit ! Am terminat-o acum ceva timp, dar efectiv nu am avut inspiratie pentru scrierea recenziei, mi-a fost foarte frica de faptul ca voi scrie ceva nepotrivit care ar strica tot farmecul ei si nu v-as convinge sa o cumparati.

Am citit intre timp si "Anna si sarutul frantuzesc" care e la fel de buna.Epica cu siguranta scoate doar carti bune si pentru asta trebuie sa ii multumim.

Multumesc inca odata editurii Epica pentru oferirea cartii si mii de scuze Anca pentru intarzierea asta mare de tot ! :)

P.S - Stiu ca recenzia este cam saracacioasa in detalii si alte lucruri, dar este pacat sa nu le descoperiti voi parcurgand cartea, care va asigur 100% ca merita ! :)

 5/5

11 comentarii:

Andreea Ilie spunea...

Imi place recenzia!! Cartea e de ceva vreme pe lista mea de citit,dar inca nu am avut ocazia sa o fac :)

Deathnote spunea...

Am citit originalul și traducerea, însă ca de obicei varianta românească pierde foarte mult din esența cărții... În general, e okay. Nu e memorabilă, dar are momente bune și tocmai pentru ele trebuie citită.

Catalina Mihaela spunea...

Super recenzia.Imi doresc sa citesc cartea,insa nu stiu cand pentru ca am o gramada de citit deocamdata :| In rest,am citit primele capitole in engleza si e destul de draguta.

Jane spunea...

Frumoasa recenzia sper sa citesc si cartea.

daniel spunea...

Pentru Deathnote: In principiu, prin traducere se pierd nuante, nu esenta. Si in niciun caz "foarte mult". Altfel, nu s-ar mai face traduceri.

Unknown spunea...

Am citit si eu cartea si cu siguranta este in top 5 cele mai bune carti publicate anul asta. imi place mult

Unknown spunea...

Interesanta carte, imi doresc sa o citesc.

Unknown spunea...

frumoasa recenzia...sper sa ajung sa citesc cartea:)

Unknown spunea...

Pare o carte interesanta. Cu siguranta o voi citi.

alexa spunea...

Este o carte superba pe care am citit-o cu drag.

Erin spunea...

Am citit cartea si mi-a placut. Iar recenzia e destul de completa, fara a da detalii esentiale din carte :)

20.03.2015

 photo 10841943_635643223229072_2246429158120324496_o_zps77bbc1a6.jpg

Persoane interesate

Networked Blogs

Tie-In by Leda

 photo Divergent-2014_zpsb5a64148.jpg
Divergent
de Veronica Roth
 photo Orasul_oaselor_tie-in_bun_zpseb262828.jpg
Orasul Oaselor
de Cassandra Clare
 photo academia_vampirilor_zps265c04e2.jpg
Academia Vampirilor
de Richelle Mead

Grab my buttons


Like ?

Follow via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hot this week


 photo rsz_coperta-e-uc899or-sc483-te-iubesc_zps40f986f9.jpg
Viitorul nostru
by Jay Asher

 photo rsz_cop-destine-la-limita1_1_zps31609ef1.jpg
Febra Neagra
by Karen Marie Moning

 photo rsz_annasisarutulfrantuzesc_zpsc7de0cc7.jpg
Creatura
by Nely Cab

 photo rsz_cop-probabilitatea-statistica_zps2fcb287d.jpg
Probabilitatea statistica

de a te indragosti la prima vedere


by Jennifer E.Smith

Sponsori

Ratings

Photobucket